Зареждане

Дионтей Уайлдър се завръща и очаква битки с Антъни Джошуа и Франсис Нгану

Дионтей Уайлдър се завръща и очаква битки с Антъни Джошуа и Франсис Нгану
Публикувано на: Септември 14, 2024 в 15:00 ч
Според Малик Скот бившият шампион по бокс Деонтей Уайлдър ще се бие отново.

"Bronze Bomber" е имал и по-добри дни. Дионтей Уайлдър се появи за последен път на боксовия ринг по-рано това лято срещу Жилей Джан. За боксьора в тежка категория залогът беше същият. С победа над "Big Bang" Уайлдър щеше да си осигури бъдеща среща с дългогодишния си съперник Антъни Джошуа.

Вместо това американският боксьор беше изравнен със земята в петия рунд. Това бе второто поредно поражение на Дионтей Уайлдър, който преди това бе победен от Джоузеф Паркър през декември. След загубата бившият шампион призна, че може да се оттегли. Собствената майка на Уайлдър насърчи оттеглянето му по-късно през лятото.

38-годишният Уайлдър обаче изглежда все още не е приключил. Треньорът на Деонтей Уайлдър Малик Скот беше попитан за бъдещето на боксьорът в тежка категория. Там треньорът разкри, че въпреки предишните си коментари бившият шампион все още не е приключил с битките. Всъщност Скот има предвид две имена за завръщането на Уайлдър.

Малик Скот говори за завръщането на Деонтей Уайлдър

Малик Скот назова Антъни Джошуа и Франсис Нгану като двама бъдещи съперници, срещу които може да се изправи Деонтей Уайлдър. Към момента "AJ" трябва да се завърне на боксовия ринг по-късно този месец в Лондон, срещу шампиона на IBF Даниел Дюбоа. Междувременно "Predator" трябва да направи своя дебют в PFL следващия месец в Саудитска Арабия срещу Ренан Ферейра.

"Той ще се върне. Деонтей ще се бие отново. Той все още има светло бъдеще в бокса, особено на високо ниво." заяви Малик Скот. "Що се отнася до най-големия бой, той може да бъде срещу Франсис Нгану или Антъни Джошуа. Те все още са мега битки."

"Същият тип хора, които искат Деонтей да се пенсионира, казаха на Мохамед Али да не се бие с Джордж Форман. Те казаха, че Форман не е трябвало да се бие с Майкъл Муур. Тези скептици са част от спорта и ние се нуждаем от тях. Те грешат 8/10 пъти, но всичко това е част от играта."

Какво мислите за тези коментари на боксовия треньор? Искате ли да видите Деонтей Уайлдър да се бие отново?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес