Зареждане

Дионтей Уайлдър: Преговорите с Нгану са стартирани

Дионтей Уайлдър: Преговорите с Нгану са стартирани
Публикувано на: Март 1, 2023 в 00:00 ч
Бившият шампион в тежка категория от Тускалуза, Алабама каза, че в момента преговаря с бившия шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану за сключване на „договор за две битки“.

Миналия месец Дионте Уайлдър изрази ентусиазма си за няколко кросоувър двубоя – единият по правилата на бокса, другият по смесени бойни изкуства – с Нгану, който е камерунец. Нгану се раздели с UFC, след като те не успяха да постигнат споразумение за удължаването на договора му.

Вижте също: Франсис Нгану прие предизвикателството на Дионтей Уайлдър

Уайлдър направи своите коментари през изминалия уикенд в Саудитска Арабия, където присъства на силно рекламираната битка на Джейк Пол - Томи Фюри в тежка категория. Пътуването за Уайлдър изглежда е било повече от просто удоволствие. Уайлдър отбеляза, че се интересува да се върне в така нареченото Петролно кралство, за да се бие с Нгану.

„Това е реална дискусия“, каза Уайлдър за потенциална битка с Нгану. „Това е реална дискусия. Опитваме се да сключим сделка за две битки. Едната може би тук, а другата в Африка. Така че това ще бъде 50-ата годишнина на Мохамед Али."

Уайлдър, който се натъкна на шампиона на WBC Тайсън Фюри през същия уикенд за първи път от края на горчивата им трилогия през 2021 г., каза, че активно търси големи битки. Той вече е свободен агент, но все още е част от Premier Boxing Champions, негови дългогодишни мениджъри.

Запитан дали би допуснал четвърта битка с Фюри, Уайлдър (43-2-1, 42 KO) отговори утвърдително.

"Разбира се," каза той. „Ще го направим отново, със сигурност. Останете на линия.“

„Всички са възможни опоненти“, продължи Уайлдър, когато го попитаха за потенциална битка с бившия шампион в тежка категория Антъни Джошуа. „Никой не е извън уравнението, водим дискусии с всички, с всички бойци, особено с бойците на върха. Всички са в плановете, така че искам бойците да знаят това.

За съжаление боксът е такъв. И понякога става бавно, но когато се задвижи, нещата стават. И в момента това е просто процес на подреждане на нещата, места, дати и опоненти и събиране на всичко. Така че това отнема време, но знайте, че никой боец не е в безопасност.”

37-годишният Уайлдър посочи, че очаква да се върне на ринга по всяко време между "май, юни и декември".

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес