Зареждане

Дионтей Уайлдър: Александър Усик ли ? Лесна работа!

Дионтей Уайлдър: Александър Усик ли ? Лесна работа!
Публикувано на: Май 23, 2024 в 02:00 ч
Дионтей Уайлдър нямаше как да мълчи, след като видя как Александър Усик да дава урок по продуктивност на Тайсън Фюри.

Той беше много изненадан, защото вярва, че Усик, който не принадлежи към тежката категория, трябва да бъде лесен противник за тези в тежката категория. "Bronze Bomber" вярва, че има рецепта за Усик. Той твърди, че срещу боксьори от типа на Усик трябва да използвате груба сила и да не бъдете въвлечени в тяхната игра.

В двете битки с Усик Антъни Джошуа заряза агресивността си и се би с опонента си от разстояние. Тъй като обаче Александър е по-бърз и по-точен, Джошуа не можа да го уцели и не постигна успех. Впоследствие щафетата премина към Тайсън Фюри, който беше смятан за най-добрият при тежките, поне на хартия.

Вместо Фюри да използва предимството си в теглото, той внезапно премина към техническия стил на бокс, който приложи преди пет години, още преди пристигането на треньора ШугарХил Стюарт. Трудно е да се каже дали уникалността на Усик се крие в това, че той налага стила си на битка на своите съперници.

Джошуа и Фюри не търсеха нокаута в тази битка, но Уайлдър няма да прави грешката им. Уайлдър не би се поколебал нито за миг срещу украинския шампион.

„Дори сега ми се струва, че Александър Усик би бил най-лесният възможен съперник срещу мен. Може би не го знаете или вече сте го забравили, но преди три години уредихме мач, който за съжаление не се получи. Усик използва името ми, за да форсира мач с Фюри. И когато започнахме да действаме, той се отдръпна. Но това вече няма значение.

Стиловете правят мачове и Усик никога не се е бил с опонент, който иска да му махне главата. Честно казано си мислех, че Фюри ще го задържи, ще намали дистанцията и ще го победи. Но вместо това той просто се отдръпна и си помислих, че се страхува от него. Определено не беше Фюри, който се боксира с мен. Не знам дали ще стигна до Усик, но не бих му позволил да играе така. 

„Жилей Жан е добър и безстрашен противник. Мисля, че ще се стигне до размени и хората ще получат добър мач. И също така мисля, че ще завършим четвъртата битка с Фюри, защото нито той, нито аз ще се пенсионираме. “, добави Уайлдър

Ще видим ли такава битка ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес