Зареждане

De La Hoya: Мач между Conor и Floyd няма да има и след милион години

De La Hoya: Мач между Conor и Floyd няма да има и след милион години
Публикувано на: Март 1, 2017 в 09:51 ч
 
Легендарният боксьор и настоящ промоутър Oscar De La Hoya не смята, че касовият мач между Floyd Mayweather и Conor McGregor ще стане факт.


Слуховете за подобен сблъсък се засилват в последно време, но De La Hoya не се поддава на всеобщия ентусиазъм. Според него, подобен двубой би бил и истински срам за бокса, ако стане факт.

Ето какво смята “Golden Boy”:

“Боксът е бокс, а ММА си е ММА. Това са два различни спорта. Би било истински виц, истински срам за бокса, ако боксьор се изправи срещу ММА боец. В това не би имало никакъв смисъл”.

“Би било същото, ако един боксьор влезе в Октагона, за да се бие с ММА боец. Това би било срам за ММА като спорт.”

“Това са два различни спорта. McGregor е най-добрият в това, което прави, като същото важи и за Floyd. Но не виждам как подобен мач би се случил, дори и след милиони години”.

Според De La Hoyа, ако McGregor наистина иска да се боксира с Mayweather, той би трябвало да натрупа малко опит преди това.

“McGregor ще бъде лесно надигран на боксовия ринг, да не говорим, че има рискове и за здравето му. Той никога не е участвал в боксов двубой в живота си. Това е напълно различен спорт. Когато не можеш да риташ, нито можеш да търсиш клинчове или ключове, това е напълно различен спорт.”

“McGregor би трябвало да стартира на аматьорско ниво, да спечели няколко мача, може би да се пробва и в Златните ръкавици. А когато стане професионалист, нека направи няколко четирирундови мача. Нужен му е опит в бокса. А чак след това да предизвиква най-добрите. Не можеш просто ей така да предизвикваш най-добрите. Само защото той е най-добрият в ММА, това не означава, че просто ей така той може да излезе срещу боксьор. Това е нечувано”.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес