Зареждане

Даниел Дюбоа прегази безпомощен Антъни Джошуа в 5 рунда

Даниел Дюбоа прегази безпомощен Антъни Джошуа в 5 рунда
Публикувано на: Септември 22, 2024 в 00:25 ч
Даниел Дюбоа нокаутира тежко Антъни Джошуа в 5-тия рунд след чудовищен десен удар. Двамата оглавиха боксовата галавечер, която се проведе на препълнения стадион Уембли в Лондон. Битката им беше за титлата в тежка категория на IBF, която е в притежание на Дюбоа. Антъни се представи много слабо и падна в нокдаун цели 3 пъти. 

От самото начало Дюбоа започна агресивно и преследваше Джошуа. Даниел заложи на джаб, а Антъни му отвърна с комбинация. Дюбоа пресира и двамата влизат в клинч. Джошуа нанася ъперкът, а Дюбоа отвръща с овърхенд и праща Антъни в нокдаун. За щастие на Джошуа това се случи в края на рунда. Антъни се изправи, след което прозвуча гонга. Мечтано начало за Дюбоа.

 Във втория рунд Даниел продължи да натиска. Той вкара тежки удари, а Джошуа е в режим на оцеляване. Антъни влиза в клинча, за да си отдъхне. Дюбоа е по-добрият на ринга, а Антъни все още не може да се ориентира в мача. В началото на третия рунд Дюбоа натиска отново, а Антъни е в отстъпление.

Серия от джабове, след което и десен от Дюбоа. Антъни пропуска с удар и поема удар в тялото. Тежък ляв от Дюбоа и Джошуа започва да танцува. Даниел натиска и праща Джошуа в нокдаун. Антъни пак успява да се изправи и гонга прозвучава. Още в първите секунди на 4-тия рунд Дюбоа пак събаря Джошуа на земята.

Реферът не отсъжда нокдаун, а твърди, че е имало подхлъзване. Антъни пак пада на земята, но рефера пак отсъжда подхлъзване. Даниел натиска сериозно, а Джошуа си отдъхва, след като рефера твърди, че Даниел го е ударил в слабините. Джаб от Джошуа и край на пореден рунд за Дюбоа, който не дава никакъв шанс на своя съперник.

В началото на 5-тия рунд двамата размениха джабове. Джошуа вкарва десен, което предизвиква огромна реакция от публиката. Антъни вярва, че е наранил Дюбоа и тръгва да преследва нокаута. Това е огромна грешка, защото Дюбоа го посреща с брутален десен и го нокаутира. Антъни опитва да се изправи, но тялото не го слуша и край.

Дюбоа нокаутира Джошуа в първата минута на 5-тия рунд. Това е 3-та поредна победа за Дюбоа, който защитава титлата за 1-ви път. Той сподели, че е готов да се бие с всеки, но вероятно ще иска победителя от Александър Усик - Тайсън Фюри. Усик победи Дюбоа с нокаут през август миналата година.

Джошуа от своя страна се разделя с 4 поредни победи. Той губи за 4-ти път в кариерата си.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес