Зареждане

Чеченска боксьорка беше пребита от свои, защото тренира по шорти

Чеченска боксьорка беше пребита от свои, защото тренира по шорти
Публикувано на: Юни 10, 2024 в 02:00 ч
Боксьорката Аминат Елбукаева се оказа в ужасна ситуация в Швейцария. Телеграм каналът 360.ru съобщи, че петима мъже са пребили чеченката Елбукаева. От дълго време тя живее в Швейцария, а сега се сблъска с агресията на сънародниците си.

Според източника мъжете нападнали Елбукаева, защото тренирала по шорти. Аминат е била нападната в гръб от петима сънародници, които я завързали и ритали. Момичето е откарано в болница със сериозни наранявания. Тя е със счупени ребра и комоцио.

Освен това самата Елбукаева заяви, че професионалното обучение е помогнало да се избегнат по-тежки последствия. Аминат е сигурна, че въпросът можеше да завърши по-лошо. Тя отбеляза, че всички нападатели вече са били задържани при опит да напуснат Швейцария.

Аминат вече направи своя дебют в професионалния бокс, но загуби в първия мач от Оливия Блан. За известно време тя беше спряла своя акаунт в социалните мрежи. Сега тя отново е онлайн и реши да коментира инцидента. Елбукаева опроверга слуховете, че Рамзан Кадиров стои зад атаката.

Ето какво написа тя в социалните мрежи:

"Бих искалa да говоря за побоя. Не се крия от никого. Истината е, че бях психически уморенa и изтрих акаунтите си за няколко дни. Сега съм тук и продължавам работата си. Аз съм чеченец и боксьор. И това е моята цел. Във вестниците пишат, че съм била бита от хората на Кадиров. Това не съществува и не може да съществува. 

Кадиров никога не би изпратил хора да бият момиче. Напротив, моята реалност се подкрепя от Кадиров и неговите хора. Никога не съм говорила против него. Ахмад Дудаев, министърът на Чеченската република, наблюдава този въпрос. Обади ми се лично. 

Цялата помощ и подкрепа, от която се нуждая, ще бъде от тях. И тези хора ще бъдат наказани. Кълна се в Аллах, че не се страхувам от никого и не съм се страхувала. Тук съм и ще вървя към целта си.", написа Елбукаева.

Ето видео на Елбукаева след побоя:Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес