Зареждане

България с 3 финалистки, Стоева детронира еврошампионката

България с 3 финалистки, Стоева детронира еврошампионката
Публикувано на: Юли 7, 2017 в 08:28 ч

България ще има три участнички във финалните срещи на европейското първенство по бокс за девойки (18 г.) и това са Еми-Мари Тодорова (48 кг), Горяна Стоева (51) и Аслъхан Мехмедова (64).

Голямата сензация на вечерта поднесе Горяна Стоева, която детронира европейската шампионка в категорията от Турция 2016 Индира Шудабаева (Рус). Горяна, която има сребро от миналата година, но при момичетата, игра мъжки, не спря да атакува от началото до края и заслужено спечели с 3:2 съдийски гласа. След мача и самата тя не можеше да повярва какво е направила и избухна в сълци от радост.

Нейна съперничка на финала ще бъде Анастасия Лизинска от Украйна, която спечели другия полуфинал срещу Емилия Кондакор от Унгария.

Еми-Мари Тодорова продължи с убедителното си представяне от вчера и днес показа класа срещу Алена Токарчук от Русия – 5:0. Това е втора поеда на българката над тази съперничка за годината, след като я надигра и в турнира за Купата на нациите в Сърбия през януари.

В спора за третата си европейска титла Еми ще срещне ирландката Кетлин Фрайерс, с която не играла досега.
 
„Излизам да дам най-доброто от себе си, да се боря за златото, пък каквото стане“, заяви Тодорова след мача си.

Нейната партньорка в тренировките Аслъхан Мехмедова ще боксира за първата си титла при 64-килограмовите, след като спечели с 3:2 съдийски гласа срещу коравата рускиня Екатерина Диник, вицешампионка от Турция 2016.

Днес е почивен ден от програмата на шампионата, а финалите при девойките ще са в събота от 18 ч.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес