Зареждане

Боксьор от Киев загина в битките за Азовстал

Боксьор от Киев загина в битките за Азовстал
Публикувано на: Май 12, 2022 в 14:00 ч
Боксьорът Артем Моша от Киев загина в битките за Азовстал. 

Известно е, че спортистът е служил във Въоръжените сили на Украйна и през последните дни е бил с други военни на територията на завод Азовстал. Смъртта на боксьора беше потвърдена от майка му. Ето какво написа Ирина Егорченко, която е майка на Моша

"Синът ми почина в Азовстал. Моша Артем Сергеевич. Той отиде във вечността и във вечното си жилище. Единственото място, където мога да оставя сина си, са ръцете на Бог. 

Той загина достойно, защитавайки Украйна. Бог го прибра вкъщи“, написа Ирина Егорченко, добавяйки екранна снимка на последната кореспонденция със сина си. 

Защитниците на Азовстал обясниха защо не са се предали по-рано на руските войски. Служител от разузнавателния отдел на полк "Азов" каза, че воюващите за Азовстал са били свидетели на военните престъпления на руските нашественици в Мариупол. 

Русия приема всички "азовски" терористи, и ако се предадат, тогава ще влязат в затвора. Според украински боец с прякор "AntiKugut" ранените са в ужасно здравословно състояние и за тях почти не са останали лекарства. 





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес