Зареждане

Bob Arum: UFC е враг на бокса

Bob Arum: UFC е враг на бокса
Публикувано на: Септември 6, 2017 в 12:30 ч
 
Феновете на ММА се възхищават и уважават бокса. Чувствата ни, обаче, не са взаимни с водещия промоутър в "сладката наука" Bob Arum... и никога не са били.
 
"Нашата публика в бокса е етническа. Испанци, Филипинци, Пуерториканци, Мексиканци и хардкор фенове, които не могат да гледат... като мен... не мога да гледам UFC. Там са събрани куп бели момчета с бръснати глави, които гледат бойците на ринга, които също са бели момчета с бръснати глави.", заяви Bob Arum пред Ariel Healwani през 2009-та година.
 
"За мен и за хората като мен това не е нещо, което някога ни е било приятно да гледаме. Ужасно е. Момчетата се търкалят на земята като хомосексуалисти. Това не е спорт, в които можеш да покажеш страхотен талант.", допълни той тогава.
 
Миналата година неговата характеристика за ММА феновете се е развила от хомосексуалисти, расисти и скинари до нещо по актуално.
 
"Едно нещо, което вече съм казвал, ще кажа още веднъж, ще го кажа направо - феновете на UFC са поддръжници на Donald Trump. Феновете на бокса подкрепят Hillary, Bernie и може би John Kasich, така че има разлика. Преобладаващата част от феновете на UFC са привържаници на Trump - бели мъже, които отчаяно се страхуват, че тази страна след 20 години ще бъде предимно населена от хора, които не са бели. Затова реагират и подкрепят имбецил като Trump. И може би затова те харесват UFC.", заяви в свои стил Arum.
 
 
Arum говори наскоро и пред ESPN Deportes и предложи своята най-нова безсмислена характеристика.
 
"Имаме враг, имаме злодей и това е UFC. Ако всички работим заедно, можем да победим UFC, което е спорт, който не може да се сравни с бокса."
 
"Спомням си преди много години, когато бокса беше спорт, който получаваше същото внимание като други големи спортове в САЩ... нямаше начин да не разполагате с боксов репортер [работещ във всеки голям вестник], с помощта на всички ние можем да върнем бокса обратно на позицията, която заслужава.", завърши Arum.
 
Сътрудничеството, което споменава Arum, се изразява в многогодишна телевизионна сделка, която той подписа с ESPN, според която той е готов да позволи на други организатори да представят събитията си. Това няма да промени нито един от централните проблеми в бокса, които включват неизброим брой шампиони и неспособността на спорта да се развива в социалните медии. Dana White например има 4,79 милиона последователи в Twitter, Bob Arum има 36,7 хиляди. Arum се тревожи за липсата на покритие от вестниците, докато вестниците вече са мъртви. Врагът на бокса не е UFC, а е развълнуван, алчен и безочлив динозавър като Bob Arum.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес