Зареждане

BKFC се отказаха от Нгану заради искана 'нереалистична сума'

BKFC се отказаха от Нгану заради искана 'нереалистична сума'
Публикувано на: Април 5, 2023 в 07:31 ч
Франсис Нгану продължава да търси следващия си дом, където да покаже бойните си умения.

В момента всички варианти са на масата за най-големия (буквално) свободен агент в бойните спортове - Нгану. Бившият шампион на Ultimate Fighting Championship (UFC) напусна промоцията по-рано тази година (2023 г. януари) с надеждата да се боксира при следващото си излизане, но все още възнамерява да се завърне в смесените бойни изкуства (ММА).

В сферата на възможностите е и боксът с голи ръце Bare-Knuckle Fighting Championship (BKFC) ... поне така беше, докато "The Predator" не се увлече с исканата от него цена, според президента на BKFC Дейвид Фелдман.

"Франсис Нганну, той е човек, с когото сме водили преговори определено", заяви Фелдман на пресконференцията преди двубоя на BKFC 41 днес. "Свързахме се с него, с екипа му и просто смятаме, че иска нереални пари, а ние не сме склонни да платим такива за него.

Смятам, че той трябва да вземе решение много скоро", заключи той. "С напредването на дните стойността му започва да спада."

От създаването си през 2018 г. BKFC е известен като доста изгоден вариант за бойни спортове за доста имена, свързани с ММА. Съвсем наскоро промоцията добави към списъка си такива като бившите шампиони на UFC - Люк Рокхолд и Еди Алварес. Двамата трябва да дебютират срещу ветераните от UFC Майк Пери и Чад Мендес на BKFC 41 на 29 април 2023 г.

Що се отнася до Нгану, бяха направени няколко прогнози за неговото бъдеще. В ММА Bellator, ONE Championship и Professional Fighters League (PFL) проявиха интерес и изглеждат като най-логичните места. Нгану обаче се закани, че подготвя нещо за лятото, като се надява първо да направи своя боксов дебют.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес