Зареждане

Бивш шампион на UFC иска да види Олександър Усик срещу Франсис Нгану

Бивш шампион на UFC иска да види Олександър Усик срещу Франсис Нгану
Публикувано на: Май 22, 2024 в 14:00 ч
След голямата победа на Олександър Усик над Тайсън Фюри през изминалия уикенд бившият шампион на UFC в полутежка категория Камару Усман иска Франсис Нгану да получи следващия шанс за титлата.

Олександър Усик стана първият неоспорим шампион в тежка категория от 25 години насам, като Ленокс Люис беше последният, който успя да направи това през 1999 г.

След силни първи рундове изглеждаше, че поясите ще се върнат в Обединеното кралство при Тайсън Фюри, след като той впечатляващо държеше Усик на разстояние с контраудари.

Въпреки това тежкият украинец вкара нокдаун в деветия рунд и оттам нататък обърна хода на битката.

Камару Усман иска да види следващия мач на Олександър Усик срещу Франсис Нгану

Франсис Нгану се появи впечатляващо на боксовата сцена през октомври миналата година, когато в дебюта си за малко щепе да победи Тайсън Фюри.

След това 37-годишният мъж се би срещу атлетичния Антъни Джошуа и за съжаление беше брутално нокаутиран във втория рунд.

Бившият шампион на UFC в полусредна категория, Камару Усман, призова за двубой между Олександър Усик и Франсис Нгану, въпреки опустошителната загуба на Нгану в последния мач.

"Знам, че е лудост и знам, че всеки ще се опита да каже нещо по въпроса, но с удоволствие бих гледал Усик да се бие с човек като Франсис Нгану."

"Само заради самия факт, че искам да видя нивото на уменията тук. Да, Усик се е справял с други момчета, но Франсис е най-здравият удряч там и искам да видя как Олександър Усик е в състояние да пречупи такъв човек."

"Nigerian Nightmare" и Франсис Нгану са добри приятели, а Усман дори излезе с Нгану за неговия боксов дебют.

Усик вече победи два пъти споменатия Антъни Джошуа и ако не се реваншира с Тайсън Фюри след това, няма много опции за 37-годишния боксьор.

"Да, Усик вече е победил всички останали."

Хенри Сехудо предлага различно мнение и призовава за реванш

Хенри Сехудо все пак предложи различно мнение и заяви, че "най-големият победител" от двубоя е Тайсън Фюри, защото може да активира клаузата за реванш.

"Истинският печеливш от това наистина е Тайсън Фюри, защото Тайсън Фюри получава още една клауза, знаете, той прави клауза за реванш, за да се бие с Усик още веднъж, и не само това, но има и този потенциален мач между него и Антъни Джошуа."

Фюри и Джошуа са се заканвали един на друг от години, но сега може да е перкфетния момент за тях най-накрая да се срещнат на ринга, въпреки че няма титли в залог от този двубой.

Засега не е ясно дали "Gypsy King" ще активира клаузата за реванш в договора си, тъй като той вече намекна за поредното си оттегляне от спорта.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес