Зареждане

Бивш боксьор спука от бой полицаи на протеста във Франция

Бивш боксьор спука от бой полицаи на протеста във Франция
Публикувано на: Януари 9, 2019 в 00:41 ч
Christophe Dettinger е бивш шампион по бокс и се е състезавал в тежка категория. В последните няколко дни името му сериозно нашумя в социалните мрежи след като се появиха кадри на които той участва в протеста на "жълтите жилетки" във Франция и се бие с полицаите. Dettinger е на 37 години и тръгва на бой с полицай, който се предпазва със своя щит поне доколкото може. Малко по-късно той отново участва в бой, където заедно с други хора ритат полицай на земята.
 

 
Тази постъпка на Dettinger може да го изпрати зад решетките. Видеото стана хит в социалните мрежи и той реши да се извини за случката и каза следното:

Аз съм този, който се би с полицаите на 5 януари. Биха ни и ни тровиха с газ, което ме ядоса и реагирах гневно.. Това не беше правилно от моя страна, но тези политици крадат от нас, а ние плащаме всичко. Граждани на Франция, аз съм с вас и не спирайте да се борите.


Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер каза, че Dettinger, известен на ринга като "Циганина от Маси", град на юг от Париж, е предаден на полицията в столицата. Боксьорът може да получи няколко години зад решетките заради действията си в събота. Наказанието за нападение над полицай е до три години затвор и глоба от 45 000 евро, въпреки че при определени обстоятелства наказанията могат да бъдат увеличени. За него вече са започнали да се събират средства и към момента са събрани над 117 000 евро.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес