Зареждане

Бетербиев срещу Браун на 17-ти декември

Бетербиев срещу Браун на 17-ти декември
Публикувано на: Октомври 13, 2021 в 09:54 ч
Шампионът в полутежката категория на WBC и IBF, Артур Бетербиев се премести в Монреал преди около 10 години, за да наблегне на боксовата си кариера, след като записа две Олимпиади за Русия. След 16 професионални битки той ще се завърне в избрания от него град за пръв път като шампион.

Бетербиев, който е единствения шампион с 100% победи с нокаути, ще защитава титлите си срещу друг Олимпийски боксьор - Маркус Браун на 17-ти декември в Бел Център в Монреал.

"Радвам се, че ще направим такъв хубав коледен подарък на канадците. Артур Бетербиев е може би най-добрият боксьор в историята на Канада и е привилегия, че той е с нас," сподели мениджъра Ивон Мишел.

Бетербиев срещу Браун ще бъде главното събитие на галавечер, която ще включва още други интересни двубои, като Ким Клавъл, който ще се бие за титлата на WBC при жените в категория муха срещу Мари-Ев Дисайре.

"Артур Бетербиев има много фенове в Монреал и искаме да му дадем шанс да защитава титлите си пред избрания от него град," сподели Боб Аръм. "Маркус Браун е задължителен претендент - обратен гард и много интелигентен. Но вярвам, че Артър е най-добрият в категорията и битката ще завърши преди финалния гонг."


Бетербиев също е развълнуван от локацията на следващата му битка.

"Искам да благодаря на Боб Аръм и Ивон Мишел за това, че организираха събитието в Монреал. Беше ми мечта да защитавам титлите пред феновете, които ме подкрепяха през цялата ми професионална кариера," сподели Бетербиев.

Браун обаче идва мотивиран и надъхан да вземе шампионските пояси.

"Това е моментът на моя живот, за който чаках толкова дълго и ще се възползвам," сподели Браун. "Знам какво да направя, за да взема титлите на Бетербиев и ще го направя.

Той е най-избягваният шампион. Страхотен боец, не прави много грешки и е много силен. Но аз съм по-добрия боец и ще го покажа на 17-ти декември."

Последната битка на Бетербиев в Канада беше през 2016-та.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес