Зареждане

Bellew поряза Wilder: 'Никой не го знае и подкрепя!'

Bellew поряза Wilder: 'Никой не го знае и подкрепя!'
Публикувано на: Юли 2, 2018 в 10:09 ч

Бившият шампион Tony Bellew удари вербално WBC първенеца Deontay Wilder след като не успя да се договори за двубой с IBF, WBO, WBA, IBO шампиона Anthony Joshua.

Двата отбора водеха преговори в продължение на месеци преди по-рано тази седмица всичко да се разпадне след като от WBA принудиха Joshua да защитава титлата срещу Alexander Povetkin.

Joshua и Povetkin се очаква да се срещнат през есента.

След няколко отправени предложения през последните месеци, настоящата оферта от страна на екипа на Joshua е за среща през април идната година и гарантиранти 15 милиона долара за Wilder.

Wilder иска приходите да се разделят поравно и отказва да вземе твърдо за среща от такова равнище.

Според Bellew, предложените 15 милиона са много повече от всичко, което е печелил Wilder до момента.

Bellew също не е впечатлен от победите на Wilder, като дори го удари и по стойността му в Щатите.

"Колко пари е направил Wilder през кариерата си? Най-много веднъж щеше да вземе 7.15 милиона, за да се изправи срещу Alexander Povetkin, но руснакът се провали на допинг тест. Eddie Hearn му предложи 15 милиона паунда, за да отиде в Англия. Това до момента е най-доброто му заплащане."

"Разбирам позицията му, но трябва да осъзнае, че все пак е на гости. Както и да гледаме ситуацията. Никой не знае кой е - има единствено един пояс и не се е бил с никой сериозен в 40-те си профи срещи. Най-добрата му победа беше срещу Bermane Stiverne. След него идва Luis Ortiz. да бъдем честни, Ortiz беше на 90 двамата като се биеха. Мисля, че имам по-добър рекорд в категорията от Wilder. Бих се с бивш шампион два пъти."

"Wilder трябва да разбере, че е гост. Той е човекът с един пояс и не особено впечатляващи победи. Joshua има три титли и е най-добрият в категорията - бил е в по-големи срещи. Трябва да се запитате защо Wilder не гони Wladimir Klitschko за обединяване на титлите. Добър е в социалните медии и прави хубави клипчета, на които обаче не казва нищо. Говори сякаш още е на улицата."

"Трябва да е лицето на WBC, да представя бокса в Америка. А той дори не представлява и града си. Никой не го знае, а трябва да е мега звезда. Това е човекът, който носи същата титла като Muhammad Ali и Mike Tyson. И въпреки всичко, никой не го знае. Дори страната му не го подкрепя. Цялата ситуация е пълен хаос. Единствено мога да кажа, че Joshua иска срещата. Wilder може само да се оправдава - поне това го владее."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес