Зареждане

Аржентинец плаши Алексей Рибчев

Аржентинец плаши Алексей Рибчев
Публикувано на: Април 24, 2012 в 22:52 ч

Източник: Sportal.bg 

Съперникът на Алексей Рибчев - Рибата, за интерконтиненталната титла Универсалната боксова организация в средна категория - Хавиер Криспуло Андино - Аржентинската кобра, отправи опасни закани към българина.

Двамата ще се срещнат на 18 май на галавечерта "Завръщането", организирана от веригата "Боксмания". Домакин на шоуто ще бъде Зимният дворец на спорта в София. Рибчев (12 победи, 3 с нокаут, 4 загуби и 1 равен) и Андино (14 победи, 7 с нокаут, 3 загуби и 1 равен) ще боксират в 12 рунда.


"Гледах касети с играта на Рибчев - похвали се южноамериканецът. - Уважавам го, защото е направил добра кариера в Европа, но 18 май ще бъде моята вечер. Наричат ме Кобрата, защото имам мощ. Ако атаката е успешна, със съперника ми е свършено."
 

Аржентинецът играе с обратен гард. Специално за срещата с Рибчев се е подложил на диета, за да влезе в категорията.
 

"Не съм чувал никога за България - каза Хавиер Андино. - Предполагам и вие не сте чували за моя роден град Поседас. Това е столица на провинция, която се намира на около 1000 км от Буенос Айрес. През лятото е адски топло. Известни сме със страхотните водопади Игуазу."


Треньор на аржентинеца е неговият баща Рубен.


Предстоящият сблъсък беше отбелязан от официалната страница на Универсалната боксова организация.
 

"Това ще бъде първи мач за Андино извън неговата страна - отбелязва в своя материал интернет сайтът. - През миналата година спечели първата си титла - пояса на щата Мисионес. В истинския живот битка между Кобра и Риба е с ясен край. Но Рибчев сега ще се бие пред родна публика. Опитът е на негова страна и той ще се опита да повлече Андино в дълбоките води, където не е сигурно дали Кобрата ще успее да плува."


На същата галавечер ще боксират още Спас Генов, Борис Георгиев, Галина Иванова. Билетите за шоуто са по 15 и 20 лв. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес