Зареждане

Антъни Джошуа: Усик ме победи, защото му позволих

Антъни Джошуа: Усик ме победи, защото му позволих
Публикувано на: Септември 27, 2021 в 02:00 ч
Шампионът в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO, и IBO  Антъни Джошуа претърпя разочароваща загуба с единодушно решение от Александър Усик миналия уикенд. Двамата се боксираха на стадиона на Тотнъм в Лондон и Усик изнезе лекция на Джошуа.

Над 60 000 души изгледаха битката и Усик смълча всички тези, които в началото на боя освиркаха химна на родината му. Джошуа (24-2, 22 нокаута) ще започне да тренира в понеделник, за да поправи грешките, които направи срещу Усик (19-0, 13 нокаута).

Интересен факт е, че Джошуа не признава Усик за по-добър в битката им, а отдава загубата на неговото око, което се затворило в 9-тия рунд. Антъни споделя, че не можел да вижда нищо и това повлияло на неговата игра.

Това обаче едва ли е от значение, защото Усик го надиграваше и преди окото му да се затвори. Ето какво е мнението на Джошуа след загубата, която изненада мнозина:

Браво на Усик за победата. Ще се завърнем. Започвам тренировки. Страхотни 12 рунда. Страхотно преживяване на ринга и скоро ще го направим отново. Какво се обърка? Просто загубих, но ще оправим нещата. Не можех да виждам в 9-тия рунд. Наистина не виждах нищо. Окото ми беше затворено. 

За първи път не можех да виждам в битка. Заради моите тренировки направихме добри 12 рунда. Ще бъда на добро място, когато се върна да тренирам и ще продължа там, където съм спрял. Той има добро темпо, но все пак получава удари. Усик получава много удари и в реванша аз просто ще се науча да го удрям повече. 

Не е толкова важно какво е направил. Това са възможностите, които му дадох. Не е толкова заради това, което той направи. Ще се върна и ще поправя грешките си. Това беше добра игра на шах. Това беше страхотен урок. За мен лично аз уча тази игра. 

Осем рунда всичко вървеше добре, а след това в деветия се случи малък проблем в битката. Сигурен съм, че ще бъда по-добър в следващия мач. Страхотно кардио. 

Няма да се прибера тази вечер и да плача, защото това е война. Това е дълъг процес. Не е като една битка и съм приключил. Вече гледах битката и бих могъл да направя това по-добре. 

Какво ще стане във втората битка ?


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес