Зареждане

Антъни Джошуа: Надявам се Усик да нанесе добър побой на Фюри

Антъни Джошуа: Надявам се Усик да нанесе добър побой на Фюри
Публикувано на: Февруари 22, 2024 в 11:00 ч
Антъни Джошуа ще има своя фаворит в битката между Тайсън Фюри и Александър Усик. Водят го много лични причини за този избор. Въпреки че и двамата са британци, омразата им един към друг не може да бъде отречена. "Джипси Кинг" и "Ей Джей" редовно се критикуват и сега беше общо взето същото.

Предстои ни страхотен обединяващ двубой, в който Тайсън Фюри, като носител на пояса на WBC, ще се изправи срещу Александър Усик, който държи поясите на IBF, IBO, WBA и WBO. Коефициентите са доста балансирани, но все пак са леко в полза на 206-сантиметровия Фюри.

Но ако попитате Джошуа, той би предпочел британският му колега да загуби.

„Абсолютно недвусмислено ще подкрепям Александър Усик във връзка с тази битка. Той ме победи, но аз все още го уважавам и той ме уважава, което не може да се каже за Фюри. Този човек никога не е говорил добре за мен. 

Винаги е хвърлял мръсотия по мен, така че не виждам причина да подкрепям такъв човек. Очаквам с нетърпение добра битка. Надявам се и двамата бойци да покажат най-доброто от себе си, но подкрепям Усик и се надявам той да нанесе добър побой на Фюри. 

Би било лудост да пожелая това на Тайсън, когото силно не харесвам като човек.“, каза Джошуа пред спортния канал TNT.

Ако не се случи нещо неочаквано, битката за всички престижни боксови пояси в тежка категория ще се проведе на 18 май на горещата саудитска земя в Рияд. Това е втора дата, след като първоначалната през февруари пропадна, защото Фюри се контузи по време на тренировка.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес