Зареждане

Антъни Джошуа надигра Джърмейн Франклин, но не впечатли

Антъни Джошуа надигра Джърмейн Франклин, но не впечатли
Публикувано на: Април 2, 2023 в 01:29 ч
Двукратният световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа спечели битката с американеца Джърмейн Франклин.

Британската звезда беше по-добър от своя съперник, но въпреки това не успя да го нокаутира. Битката продължи всичките 12 планирани рунда, след което съдиите единодушно дадоха победата на британския бивш световен шампион - 118-111, 117-111, 117-111.

Припомняме, че срещата бе първа за 33-годишния Джошуа от август 2022 г., когато той отново загуби от настоящия носител на титлите на WBA Super, IBF и WBO Александър Усик. Джошуа спечели 25-ата си победа в 28 битки в професионалния бокс, като така спря серия от 2 загуби.

Франклин от своя страна претърпя второ поражение в кариерата си, която включва 21 победи

Първи рунд: Двамата разменят джабове, след което Джошуа вкарва ляво кроше. Клинч, в който Франклин вкарва ляв. Джошуа вкарва удар в тялото, след което последваха два клинча и край на рунда.

Втори рунд: Размените на джабове продължават. Клинч, в който AJ вкарва дясно кроше. Ново дясно кроше от Джошуа, след което размяна на попадения. Антъни пропуска с ъперкът, а Франклин вкарва удар в тялото. Комбинация от Франклин, удар в тялото от Джошуа и клинч. Антъни е с разбит нос след комбинацията от Франклин. Ляв от AJ и край на рунда.

Трети рунд: Франклин тръгва напред с джаб. Джошуа го спира с десен. Размяна на удари в центъра. Десен от Джошуа, комбинация от Франклин, след което нов десен от AJ. Франклин с удар в тялото, но получава контра в главата. Край на рунда.

Четвърти рунд: Франклин опитва комбинация, но не намира целта и се озовава в клинч. Джабове от Джошуа и нов клинч. Размяна на удари в центъра, след което Франклин се отчете с тежък десен. Клинч. И двамата замахват здраво в търсене на тежките удари. Ъперкът от AJ и здрава размяна в края на рунда.

Пети рунд: Тежък десен от Джошуа в началото. Добра комбинация от Франклин, след което клинч. Двамата се връщат към джабовете, където AJ е по-добрият. Страхотен десен от AJ и това е най-добрият удар до момента в боя. Размяна, джаб и удар в тялото от Франклин. Клинч и край.

Шести рунд: До момента в битката джабовете и обхвата на AJ му печелят рундовете. Франклин просто не намира начин да нарани своя по-едър опонент. Клинч, където Джошуа вкарва удари в тялото. Здрав десен от Франклин на излизане от клинча. Ъперкът от Джошуа. Размяна на тежки десни удари. Добра комбинация от Франклин в главата на британеца. Комбинация и край.

Седми рунд: Франклин опитва удари, но пропуска и поема удар в тялото от AJ. Клинч. Джабове от Джошуа и пак клинч. Франклин започва да се ядосва. Бързи джабове от Антъни. Клинч и комбинация от Джошуа. Серия от клинчове. Размяна на удари и край.

Осми рунд: Джошуа взема центъра и започва да работи със своя джаб. Клинч, след което Франклин избутва Джошуа и получава предупреждение. Серия от клинчове. Десен от Джошуа и нова порция клинчове.

Девети рунд: Франклин вкарва десен, след което Джошуа влиза в клинч. Нови клинчове, между които няма много активност. Реферът се намесва и предупреждава и двамата за клинчовете, които нямат край. Тежък десен от Франклин и това е най-добрият му удар в боя. Джаб от AJ и пак клинч.

Десети рунд: Антъни започва с джаб и влиза в клинча всеки път, в който Франклин скъси дистанцията. Добра комбинация от AJ, след която и ъперкът. Франклин отвръща със своя комбинация. Клинч, след което рефера ги разделя. Нов клинч и джабове от Джошуа. Комбинация от AJ и край.

Единадесети рунд: Добър удар в тялото за Джошуа. Той започва да намира целта с тези удари в тялото. Контра десен от Франклин, който влиза доста добре. Обратно към клинчовете. Серия джабове от AJ. Антъни вкара удар след гонга, но не получи предупреждение.

Дванадесети рунд: Джошуа напълно контролира нещата и влиза в клинча при нужда. Антъни му вкарва удари в тялото. Джабове и ъперкъти от Антъни. Серия от клинчове принуждава феновете да освиркват. Франклин опитва удари, но не му се получава. Двамата опитват да вкарат удари, но без успех и влизат в клинча. Край на битката.

След края Джошуа побутна Франклин по главата, след което двамата започнаха да се блъскат. Напрежението се покачи и хората от двата щаба, както и охранителтие се качиха на ринга, за да ги разтърват.

Джошуа предизвика Тайсън Фюри след края на битката.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес