Зареждане

Антъни Джошуа може да сдаде титлите за бой с Тайсън Фюри

Антъни Джошуа може да сдаде титлите за бой с Тайсън Фюри
Публикувано на: Декември 18, 2020 в 20:00 ч
Еди Хърн изнесе лекция на санкциониращите органи да не пречат на двете битки между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, фиксирани за 2021 година. Хърн предупреди IBF, WBA, WBC и WBO, че неговия боец може да сдаде титлите, ако не го оставят да направи битките с Фюри, като така ще трябва да заобикали задължителните си защити срещу различните претенденти.

От WBO ще натискат Джошуа да брани титлата си срещу Александър Усик, който е задължителен претендент и вече 2 пъти беше пренебрегван. Ако WBO пак направят компромис, тогава Усик ще трябва да чака до 2022 година, за да получи своя шанс.

Той обаче пак може да бъде прецакан, защото този, който държи титлата може да я оваканти или пак да го накара да чака. Ето какво сподели Хърн пред медиите за ситуацията, в която се намират и какво възнамеряват да правят:

Имаме битка, която ни чака. Съжалявам за санкциониращите органи, но това ще засенчи всички пояси. Просто трябва да бъдем малко внимателни, защото може да сме на ръба. Нека просто да се отървем от политиката точно сега. Нека оставим всички колани, защото ако загубим този на WBO, тогава може да оставим и другите. 

Това ще ни спести пари, които трябва да им платим, а също така да платим и на Усик, за да чака. Сега имаме най-голямата битка в историята на бокса, но в същото време ще трябва да плащаме хиляди долари на органите. Имаме и Усик, който вероятно ще иска обезщетение от 7 цифри. 

Просто трябва да внимаваме, защото крайната цел на тази битка винаги е била да излъчи безспорен шампион. Когато преди години Джошуа дойде при мен в офиса се разбрахме, че ще направим всичко възможно, за да са заложени всичките титли в битка с Тайсън Фюри. Няма да позволим да ни държат и няма да оставим политиката да се замесва в битката, от която боксът се нуждае. 

Вие как бихте разрешили този въпрос ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес