Зареждане

Андерсън Силва: Няма повече какво да доказвам

Андерсън Силва: Няма повече какво да доказвам
Публикувано на: Юни 21, 2021 в 06:59 ч
Голямата легенда в бойните спортове Андерсън Силва спечели при завръщането си в бокса. 46-годишният се завърна на ринга 16 години по-късно. Той премери сили с Хулио Чавес-младши и успя да го победи след 8 рунда с решение.

Така Силва навлезе в серия от 2 поредни победи в бокса и сега не знае какво следва за него. "The Spider" не иска повече да се бие в ММА, където изгради име и е една от големите легенди.

Той е в серия от 3 поредни загуби и печели само 1 от последните си 9 битки в клетката. Силва беше освободен от UFC в края на миналата година и сега може да прави каквото си поиска.

След победата над Чавес-младши, Силва сподели, че вече няма какво да доказва. Той може да направи още някоя среща в бокса, но може и да реши да се оттегли от бойните спортове. Ето какво каза Андерсън след победата си:

Много съм щастлив. Не спрях да тренирам и обичам работата си. Работя здраво всеки ден. Не мога да сравнявам ММА с бокса, защото са напълно различни. Бокса е традиционен спорт и хората трябва да знаят, че не е лесен. ММА е едно, а бокса е съвсем друго. Трябва да покажеш уважение и да работиш здраво. 

Всички гледаха моята битка, в която моя съперник не ме нарани. Той не успя да печели точки, но аз го направих. Не знам какво следва. Моя син има битка в кикбокса и ще му помагам. Може да се бия в бокса или в бразилското джиу-джитсу. Сега обаче ще помагам на моя син. 

Няма какво да доказвам. Сега съм свободен и може пак да се бия на ринга. Бъдещето е невероятно и всичко е възможно. Може да се бия отново, но може и да не се бия.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес