Зареждане

Alexander Povetkin: Искам веднага среща с Joshua

Alexander Povetkin: Искам веднага среща с Joshua
Публикувано на: Април 11, 2018 в 06:49 ч

Alexander Povetkin (34-1, 24KO) е задължителният претендент за WBA и WBO титлите в текжа категория. Това е и причината той да възнамерява в следващата си среща да се бие с Anthony Joshua - притежателят на WBA, WBO, IBF и IBO титлите.

Всички останали предложения за двубоя просто не го интересуват.

"Аз съм задължителният претендент за Joshua. Очаквам момента, в който ще мога да се изправя срещу най-добрия в света. Сега той има 4 пояса. Искам този двубой и дори не мисля за срещи с други боксьори."

Преди няколко дена от WBA призоваха Joshua и Povetkin да се разберат в рамките на 30 дена, преди да се намесят.

Преди две седмици Povetkin се изправи срещу британеца David Price и спечели в петия рунд с брутален нокаут.

Според мнозина, тази среща беше най-впечатляващата от всички. А нека имаме предвид, че в главната за вечерта битка се изправиха един срещу друг Joshua и WBO шампиона Joseph Parker.

Както вече се изписа, треньорът на Povetkin също не вижда смисъл боксьорът му да се бие с друг освен Joshua:

"Alexander се е бил с доста елитни опоненти. Говореше се, както за Daid Price, така и за Carlos Takam, че ще са последното препятствие преди да може да се бие за титлата. Той вече от известно време си е претендент номер едно, а беше принуден да се изправи срещу изключително сериозен опонент в лицето на David Price. Alexander все пак се съгласи, въпреки че мнозина на негово място навярно биха се отказали, тъй като не биха искали да рискуват всичко."

"Той спечели срещу Price и искат да го изправят в двубой срещу Dillian Whyte вместо срещу Joshua. Не виждам обаче смисъл в това. Все пак, решението е в ръцете на Alexander и промоутъра му."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес