Зареждане

Александър Поветкин: Боксът е по-готин от ММА

Александър Поветкин: Боксът е по-готин от ММА
Публикувано на: Декември 31, 2020 в 07:00 ч
Временният шампион на WBC в тежка категория Александър Поветкин реши да направи сравнение между двата най-гледани бойни спорта, като казва, че боксът е „по-готин от ММА“ въпреки бързо нарастващата популярност на битките в октагона. 41-годишния руснак призна, че ММА бързо се е разраснал, превръщайки се в спортен гигант с индустрия в световен мащаб за няколко милиарда долара.

Наскоро Поветкин се справи с коронавируса и сега ще започне да тренира, за да се завърне през 2021 година. За последно го видяхме през август в битка с Дилиън Уайт. В срещата им Александър го нокаутира тежко в 5-тия рунд. Двамата трябваше да направят реванш преди месец, но това се провали заради коронавируса. Ето какво сподели Поветкин за своя спорт, както и за ММА:

Има хора, които обичат бокса. Аз също го обичам. Някои предпочитат ММА, който бързо се развива и набира популярност в световен мащаб. 

Хората се интересуват от ММА, но така или иначе мисля, че боксът е по-готин. Разбира се, вече съм мислил за това пенсиониране. 

Рано или късно това ще се случи. Мисля за бъдещите си планове, включително стартиране на собствена промоция, ще видим какво ще се случи. Вече тренирам и се движим по график.

Поветкин е с рекорд 36-2-1 на ринга и се намира в серия от 2 поредни победи. Той нокаутира 25 от съперниците си.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес