Зареждане

Зион Кларк: Направих опит за самоубийство на 10-годишна възраст

Зион Кларк: Направих опит за самоубийство на 10-годишна възраст
Публикувано на: Май 25, 2023 в 14:00 ч
Зион Кларк се превърна във вдъхновение за милиони. 25-годишният Кларк е роден без крака поради рядък вроден дефект, наречен Синдром на каудална регресия. Това обаче не му пречи да стане шампион по борба, а миналата година успешно дебютира и в ММА.

Вижте още - Историята на Зион Кларк - Борецът без крака!

Към днешна дата борецът, превърнал се в ММА боец, изнася мотивационни речи и разказва историята си на стотици хиляди хора чрез изяви, интервюта и социални медии. Но това е далеч от мястото, където той започна в родния си Охайо.

Изоставен от майка си при раждането си, Кларк "подскача" из системата за приемна грижа през по-голямата част от живота си. Той страда от физически и психически тормоз. Ситуацията е била толкова ужасна, че той опитал да посегне на живота си, когато беше още в началното училище.

„Опитвах да се самоубия отново, отново, отново като дете. Бях на 10 години когато за първи път опитах да се самоубия. Нямаше друг вариант. Не ядях храна. Не можех да си взема душ. 

Просто бях блокиран и на всичкото отгоре, ако кажех собственото си мнение, получавах брутален пердах. Така че просто бях уморен. Бих предпочел да спя завинаги, отколкото да се занимавам с глупостите, през които преминавах. 

Ако не беше борбата, вероятно щях да се озова на улицата за постоянно и вероятно щях да умра или да предозирам с наркотици.“, каза Кларк за Real Sports.

В младостта си Зион е изоставен от родителите си, тормозен е от връстниците си, но постига успех. Неговата история ни показва, че всичко е възможно.


0 споделяния
  Сподели

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес