Зареждане

Владимир Путин: Многополярният свят ще промени спорта към по-добро

Владимир Путин: Многополярният свят ще промени спорта към по-добро
Публикувано на: Май 4, 2023 в 12:00 ч
Президентът на Руската федерация Владимир Путин смята, че основният проблем на съвременния спорт е прекомерната комерсиализация, която води до корупция и политическа зависимост. Смята се, че Путин, черен колан и бивш шампион по джудо е дългогодишен практикуващ спорта. 

Преди година той беше отстранен от поста почетен президент на Международната федерация по джудо. Путин е съавтор на книга, озаглавена „Джудо: история, теория, практика“. През 2008 г. той пусна DVD с инструкции по джудо, за да отпразнува 56-ия си рожден ден. 

DVD-то беше съвместно усилие с други практикуващи джудо, включително бившия световен и олимпийски шампион Ясухиро Ямашита. От началото на войната между Русия и Украйна, спортът се превърна в заложник на политиката.

Руският президент вярва, че многополярността на света ще доведе до промени към по-добро в спорта.

„Ние с вас добре знаем, че основните проблеми на съвременния елитен спорт са свързани с прекомерната комерсиализация на спорта. Оттук и корупцията, и политическата зависимост. 

Но с укрепването на многополярността на съвременния свят ситуацията ще се промени и в международния спорт. Ще се промени към по-добро. Във всеки случай много се надявам на това.“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Владимир Путин твърди, че международните спортни служители вредят на олимпийското движение, което трябва да бъде връзка между народите и държавите.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес