Зареждане

Украинците твърдят, че Рамзан Кадиров е в кома

Украинците твърдят, че Рамзан Кадиров е в кома
Публикувано на: Септември 17, 2023 в 10:00 ч
Украинското разузнаване твърди, че чеченският лидер и верен съюзник на Владимир Путин Рамзан Кадиров е в критично състояние

Говори се, че военачалникът е в лошо здраве от месеци с бъбречни проблеми, въпреки че някои смятат, че може да е бил отровен. Кадиров, който е лидер на Чеченската република от 2007 г., е отявлен съюзник на Кремин.

Рамзан подкрепя пълномащабната инвазия на Путин от началото на миналата година, обявявайки я за „Голям джихад“. Той дори призова Русия да използва ядрени оръжия с малка мощност срещу Украйна.

„Има информация, че военнопрестъпникът Кадиров е в тежко състояние. 

Неговите съществуващи заболявания са се влошили и са причинили такова тежко състояние.“, каза Андрий Юсов, представител на военното разузнаване на Украйна.

Кадиров служи като генерал-полковник в продължаващата битка в Украйна. През юли той разположи част от своите чеченски войски да се бият в кървавата битка при Бахмут. В последните седмици физическото състояние на Кадиров наистина изглеждаше зле. 

Преди 2 седмици той сподели видео от своя тренировка, а на видеото се вижда, че е качил доста килограми. Oт началото на годината се говори, че Кадиров е болен, а той преди няколко месеца опроверга това.

В социалните мрежи не спира да се разпространява информация, че той е зле и даже бил в кома. Други вече го обявиха за мъртъв. Нищо от това не може да се потвърди официално. Кадиров е ключов играч в бойните спортове в Русия.

Той притежава чеченската ММА организация ACA, както и боен клуб 'Ахмат', където тренират елитни ММА бойци, негови охранители и войници. Рамзан често се среща с легенди от бойните спортове и им подарява щедри подаръци.

Предстои да видим колко е достоверна украинската информация.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес