Зареждане

Това ли е най-странното бойно изкуство, което сте виждали?

Това ли е най-странното бойно изкуство, което сте виждали?
Публикувано на: Май 20, 2017 в 14:44 ч

Смесените бойни изкуства съществуват много по-отдавна отколкото много хора смятат. Те обаче бяха представени пред света официално на 12 ноември, 1993 г. в една студена денвърска нощ, когато UFC направиха първото си събитие. Целта му бе простичка и красива: да даде отговор на въпроса кое е най-ефективното бойно изкуство.

20 години по-късно вече имаме официален спорт, чиито атлети се нареждат в челните класации по популярност в много държави. Въпреки че спортът еволюира, първоначалният въпрос все още остава актуален.

Още по-актуални са и хората, които усъвършенстват различни бойни стилове или създават нови такива на базата на други.

Да вземем например следните типажи.
 

 
Изглежда те са вкарали елементи от танците в създаденото от тях бойно изкуство. В капоейра също има преплетени танцови прийоми, както и ритъм на ударни музикални инструменти, които са се използвали с цел да се прикрие основната идея - че се тренира бойно изкуства, но се съмняваме, че това е била целта на юнаците в горния клип.

Ако гледате внимателно, ще видите че в действителност се изпълняват някои техники от различни бойни изкуства, като в един етап дори вкарват нунчаку, но най-вече изглежда че залагат на някакъв неизвестен наркотик или силни медикаменти, както и малко рейв танци.

Може би тези двама джентълмени създават нещо наистина иновативно - балета на насилието?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес