Зареждане

Синът на Рамзан Кадиров преби руснак, който изгори Корана

Синът на Рамзан Кадиров преби руснак, който изгори Корана
Публикувано на: Август 19, 2023 в 14:00 ч
Комисарят по правата на човека в Русия Татяна Москалкова поиска да се извърши проверка, след като нейната служба получи жалба, че синът на Рамзан Кадиров, Адам, е пребил Никита Журавел.

Никита е жител на Волгоград, който беше задържан по подозрение за изгаряне на Корана. Журавел беше отведен в следствения арест в Грозни, Чечня.

Според разследването на 19 май Журавел е изгорил свещената книга на мюсюлманите близо до Катедралната джамия. Той засне действията си, а след това публикува видеото в интернет на уебсайт, контролиран от Главното разузнавателно управление на въоръжените сили на Украйна.

По време на разпита мъжът признал, че е организирал тази акция по указание на украинските специални служби, които му обещали 10 000 рубли като награда. По член за обида на вярващите Журавел е заплашен от лишаване от свобода до три години.

Явно 15-годишният Адам Кадиров е успял да се добере до него в ареста и го пребил. Ахмед Дудаев, който е министър на националната политика, външните отношения, печата и информацията разкри подробности. Ето какво каза чеченския министър за побоя:

„Срещата между Журавел и Рамзан Кадиров се състоя по искане на арестувания. Адам редовно придружава баща си и беше на тази среща. Когато Адам Кадиров и Никита Журавел останали сами, той го набил. Разбираме, че живеем в правова държава, има закони, Конституция. 

Но в случая има и религиозни чувства, обичаи. Нямаме възможност да посегнем към сатанистите в Швеция, Дания, Германия, Америка, които всеки ден палят Корана под прозорците на предателите на народа ни. И тук сатанистът беше прехвърлен в Чеченската република и Адам успя да стигне до него.

Адам  е непълнолетен и от ранна възраст изучава Корана и наизустява Светото писание. Той е внук на Ахмат Кадиров, който пожертва живота си във войната срещу религиозните екстремисти. Той е син на Рамзан Кадиров, който победи тези терористи. 

Журавел посегна на чувствата на милиарди мюсюлмани по света, милиони мюсюлмани в нашата страна. Освен това той нарани чувствата на всички здравомислещи хора. Той е предател на Родината.“, каза Дудаев.

Адам Кадиров е победител в различни спортни състезания, по-специално той спечели победи в боксовите турнири на Time of Legends. През март 15-годишният Кадиров обяви, че скоро ще се състезава за чеченската лига ACA.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес