Зареждане

Русенец изкачи над 1300 стъпала на ръце

Русенец изкачи над 1300 стъпала на ръце
Публикувано на: Януари 15, 2021 в 12:05 ч
Източник: BGDnes
Стрийт фитнес ентусиастът от Русе Пламен Атанасов предизвика себе си и постави личен рекорд, изкачвайки над 1300 стъпала по пътеката до паметника "Създатели на българската държава" в Шумен. Постижението му, което продължи над 5 часа, максимално беше затруднено от непрестанен проливен дъжд, мъгла и ниски температури. Вода от разтопен сняг се стичаше и по стъпалата, но въпреки това Пламен не намали темпото, съобщава bgdnes.bg.

На няколко пъти човек от екипа му правеше масаж на ръцете, тъй като се оказа, че натоварването е изключително голямо. Пламен пиеше магнезий и вода, за да се подкрепя за физическото предизвикателство. Неотлъчно до него беше неговата майка, която вчера имаше рожден ден.

Изкачването беше именно в нейна чест и в подкрепа на фондация "Александър Русев", която помага чрез плуване на деца с увреждания.
 
 
Критичен момент в предизвикателството настъпи около 1000-ото стъпало, когато започнаха схващания по цялото тяло. "Не мога да се откажа сега, защото цял живот няма да си го простя", заяви Атанасов и продължи катереното, макар че ръцете му бяха прогизнали и с мазоли по тях. Неведнъж той призна, че му е много трудно, но въпреки това продължаваше да се изкачва в стойка на ръце.

Това не е първо подобно предизвикателство за русенеца. През септември миналата година за три часа и 5 минути той покори връх Шипка. Отново на ръце. Младежът изкачи с длани 885 стъпала, като целта му беше да постави световен рекорд. От години Пламен се занимава активно с уличен фитнес, като има редица медали у нас и зад граница.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес