Зареждане

Интервю с националния състезател по кик-бокс Марио Кирилов

Интервю с националния състезател по кик-бокс Марио Кирилов
Публикувано на: Ноември 23, 2011 в 09:25 ч
 

Марио Кирилов е роден в град София на 24-ти ноември, 1988 г., Завършил е 131-во СОУ "К.А. Тимирязеве". В неговата колекция от титли са европейската титла по Муай-Тай WMF за 2012 г.,европейски шампион отборно спаринг мъже през 2011 г., вице-европейски шампион през 2011 г., три 3-ти места от европейското първенство за мъже, трети на световното при юношите в , вице-балкански шампион по кик-бокс стил "low kick", шампион по кикбокс на България стил "low kick" и К-1. Шампион на България по Таекуондо-До ITF. Марио е част от отбора на споретен клуб "Армеец" с личен треньор Красимир Колев.

марио кирилов кик-бокс Теакун-До ITF интервю

На колко години започна да се занимаваш с бойни изкуства?

Марио Кирилов: Занимавам се с бойни изкуства от шест годишна възраст и всичко започна съвсем случайно. На първия ми учебен ден в училише отидох и на първата ми тренировка по Теакуон-До ITF.

Как протича денят на национал по кик-бокс/Таекуондо-До, ежедневните тренировки? 

Марио Кирилов: Постоянно съм в залата. Тренирам двуразово, целогодишно, а преди голямо състезание: европейско или световно първенство съм на няколко седмичен лагер. Тогава тренираме по три пъти на ден.

Докъде би искал да стигнеш с кик-бокса и Таекуондо-До?

Марио Кирилов: Национален състезател по кикбокс съм едва от тази година .Станах вице балкански шампион, но се надявам вбъдеще да имам още по-големи успехи. А в Теакун-До имам европейска и няколко вицеевропейски титли, трето място от световно първенство. Но разбира се искам и световна титла.

Толкова много медали, състезания и разбира се травми. Какво ти дава сила да продължиш да участваш?

Марио Кирилов: Това е нещо което правя цял и живот, най-важното е че ми харесва. Травмите в нашите спортове са неизбежна, част от играта и трябва по някакъв да ги преодолееш, а ако не можеш това значи, че не ти доставя удовлствие.

Кой двубой е бил най-запомнящият се за теб и кой най-труден?

Марио Кирилов: Най-трудният ми двубой беше тази година на европейското първенство в Естония. В полуфиналната среща за противник има украйнец, но това е и най-приятната ми и трудна победа до сега.

Има ли съперник срещу когото би искал да се биеш отново?

Марио Кирилов: Всяка среща е индивидуална. Не мога да кажа с кой съперник искам да играя отново.

Гледаш ли ММА? Какво ти е мнението за смесените бойни изкуства?

Марио Кирилов: Да, гледам смесени бойни изкуства. Харесвами, че се толерира агресивният стил на игра и добрите бойци трябва да са комплексни състезатели. Да, играят добре както в стойка, така и на земя.

Какво според теб е правилно да се направи за да се популяризират спортовете като ММА, кик-бокс или Таекуон-До?

Марио Кирилов: Трябва да има повече интерес от страна на спортните предавания, повече реклама преди състезанията. Без значение професионални или аматьорски турнири. 

С какво друго се занимаваш освен с бойни изкуства?

Марио Кирилов: В момента съм се отдал изцяло на тях, за вбъдеще ще видим.

Какви цели си поставил пред себе си от тук нататък?

Марио Кирилов: Съсредоточил съм се изцяло на предстоящото европейско първенство по Таекуон-До ITF, което ще се проведе в град София през април 2012 г.  в зала "Арена-Армеец". И искам да аперлирам всички да дойдат да подкрепят българския национален отбор.

Твоите пожелания към посетителите на ММА България и трениращите у нас?

Марио Кирилов: На трениращите ще пожелая здраве и спортни успехи. На посетителите на mma.bg да посещават не само сайта, а и залите по бойни изкуства.

кик-бокс Теакун-До ITF

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес