Зареждане

Хабиб, Джамал Бен Садик и Хасбула посетиха Мека

Хабиб, Джамал Бен Садик и Хасбула посетиха Мека
Публикувано на: Април 28, 2022 в 02:00 ч
Бившият шампион на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов за пореден път посети Мека. На най-святото място в исляма отиде и кикбокс звездата на GLORY Джамал Бен Садик. Нурмагомедов явно е взел със себе си и своя сънародник Хасбула, който стана хит в социалните мрежи.

Хасбула и Нурмагомедов се сближиха, след като Хасбула стана известен. 19-годишния младеж от Дагестан страда от рядко заболяване и не може да се развива нормално на ръст. Той е пълнолетен, но въпреки това изглежда като 5-годишен.

Хасбула трябваше да се бие с Абдурозик, който страда от същото заболяване, но срещата им пропадна. Анонимен бизнесмен им дал големи пари, за да не се бият. Въпреки това враждата им продължав да тлее.

Нурмагомедов и Бен Садик явно са пресекли пътища в Мека и се снимаха заедно. Те са там, за да извършат поклонението "Умра", което не е задължително в исляма, но е препоръчително да се направи.

По време на "Умра" мюсюлманите обикалят около Кааба, след което изминават разстоянието между Сафа и Маруа в Мека. В своя акаунт в социалните мрежи Нурмагомедов пише:

"Планината Джабал ал-Нур. Според легендата, пророкът Мохамед /мир нему/ обичал да се оттегля в пещерата Хира за размисъл. 

Според исляма именно в тази пещера ангелът Джибраил даде първото божествено откровение, първите 5 стиха от сура ал-Алак, на пророка Мохамед (с.а.с.).

Чети [о, Мухаммед] в името на своя Господ, Който сътвори, сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема, научи човека на онова, което не е знаел. 96:1-5.

Ето снимки:















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес