Зареждане

Боевете на лед набират скорост в Русия

Боевете на лед набират скорост в Русия
Публикувано на: Декември 16, 2022 в 00:00 ч
Светът на спорта бързо придобива нови висини. В Русия измислиха уникален боен спорт. Той няма аналог в света, въпреки че често ставаме свидетели на големи сбивания в хокея на лед. На 17 декември Митищи ще бъде домакин на първите състезания по бой на лед.

Ръководителят на Международната боксова асоциация Умар Кремльов говори за турнира. Ето какво сподели той пред руските медии:

 „Под егидата на боксовата федерация стартира нов формат! На 17 декември за първи път ще се проведат битки на лед. Това е най-модерното спортно събитие, което няма аналог в целия свят. 

Сигурен съм, че резултатът ще надмине всички очаквания. Трябва да подкрепяме и развиваме спорта с всички сили и всички заедно. Определено ще следим развитието на този нов спорт.”

Заслужава да се отбележи, че подготовката за турнира продължава много дълго време. Правилата на дуела също могат да бъдат намерени в сайта на руската федерация по ледени боеве. Битката се провежда в кръг с диаметър 9 м.

Бойците карат с максимална скорост, агресивно повалят противниците със светкавично движение, притискат ги към леда и използват ударни техники.
На хартия в Русия може да се създаде много обещаващ боен спорт, тъй като никой не се съмнява в неговата зрелищност.

Ако всичко върви по план, тогава можем спокойно да очакваме голям брой турнири през 2023 година.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес