Зареждане

Антонио Иноки почина на 79-годишна възраст

Антонио Иноки почина на 79-годишна възраст
Публикувано на: Октомври 2, 2022 в 00:00 ч
Антонио Иноки, легендата на японската професионална борба, почина на 79-годишна възраст. 

Новината за смъртта му беше потвърдена от Yahoo Japan след битка със здравословни проблеми в продължение на няколко години, което в крайна сметка доведе до приковаването на Иноки към инвалидна количка. 

Иноки стана известен чрез своите мачове през 60-те и 70-те години на миналия век, като често размиваше границата между това, което беше сценарий, и това, което беше реалност. 

Най-известният мач със смесени правила, в който Иноки някога е участвал, се проведе през 1976 г., когато той се изправи срещу многократния шампион по бокс в тежка категория Мохамед Али в Япония. 

Двубоят беше рекламиран като боксьор срещу борец с ограничени правила, въведени и за двамата спортисти, за да се попречи на някой от тях да има огромно предимство. Легендата на джудото Джийн Лебел служи като съдия за мача от 15 рунда, в който Иноки непрекъснато падаше по гръб и риташе в краката на Али, без да се ангажира много извън тези кратки размени. 

Aли нанесе само шест удара за цялата битка, като Иноки запази предимно ритането от легнало положение, докато двубоят в крайна сметка не бъде обявен за равен. Иноки за кратко служи като посланик на вече несъществуващата Международна бойна лига, където представляваше отбор от бойци от Япония. 

В допълнение към кариерата си като спортист и промоутър, Иноки също беше дълбоко вкоренен в японската политика, като беше избран на няколко различни длъжности в хода на кариерата си. 

Да почива в мир!!!

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес