Зареждане

Жуниор дос Сантос: Не приемам загубата от Гане

Жуниор дос Сантос: Не приемам загубата от Гане
Публикувано на: Декември 18, 2020 в 13:24 ч
Бившият шампион в тежка категория Жуниор дос Сантос отказва да приеме загубата от Сирил Гане. Двамата се биха на UFC 256, което се проведе миналия уикенд в Лас Вегас. Битката им продължи два рунда, в които Гане вкара доста тежки ритници на бразилеца. Дос Сантос с нищо не успя да застраши Гане, а в средата на рунда Сирил вкара удар с лакът в главата на бразилеца и го свали на земята.

Гане вкара още няколко удари и рефера спря битката. Останаха впечатления, че този удар с лакът от страна на Гане е бил непозволен, защото изглежда беше в задната част на главата. Рефера обаче беше на мнение, че удара си беше легален, а и коментаторите го защитиха.

Дейна Уайт също смята, че удара си беше позволен. Жуниор навлезе в серия от 4 поредни загуби с нокаут и вероятно ще го махнат от UFC. Той обаче не е съгласен с този резултат и вярва, че удара си е бил непозволен:

Казаха, че този удар бил зад ухото и така бил позволен. Неговата предмишница закачи ухото, но лакътя си беше зад главата. За няколко секунди не бях там, но след това се свестих и беше твърде късно. Почувствах болка в главата и погледнах към големия екран. Там видях, че този удар си беше в задната част на главата. Абсурдно е хората да говорят, че аз съм си обърнал главата. 

Аз си бях с гръб към него и той ме държеше така около 10 секунди. Не мисля, че този удар с лакът беше нарочно. Той едва ли искаше да ме удари в задната част на главата, но така се получи. Аз съм си бил обърнал главата и такива неща. Това не прави този удар позволен. Не съм си обръщал главата, а си бях в тази позиция от няколко секунди. Това беше достатъчно за него, за да разбере, че този удар ще бъде непозволен. 

Знам, че даден атлет е развълнуван и не мисли за тези неща. Непозволените удари обаче си остават такива. Много хора смятат, че това си беше непозволен удар. Специалисти обаче говорят, че бил позволен, защото аз съм се обърнал. Също така е абсурдно да вярват, че ще приема този резултат като нещо нормално. Това не е справедлив резултат. Аз съм справедлив, играл съм честно и винаги съм бил честен. 

Ето видео от срещата, позволен ли беше този удар ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес