Зареждане

Жозе Алдо: Всеки боец трябва да може да приема загубите

Жозе Алдо: Всеки боец трябва да може да приема загубите
Публикувано на: Май 18, 2024 в 20:00 ч
Бившият шампион на UFC в категория петел Жозе Алдо (32-8) каза, че пораженията са част от ММА, така че трябва да можете да ги признаете.

Конър Макгрегър (22-6) нокаутира Алдо за 13 секунди, за да прекрати поредицата му от 18 победи. Битката се проведе на 12 декември 2015 г. на UFC 194 в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас, САЩ. След загубата Жозе дълго призоваваше за реванш, но така и не го получи.

Алдо успя да стане временен шампион след това поражение. Впоследствие той беше повишен в безспорен шампион, но загуби от Макс Холоуей. Към днешна дата Жозе е член на Залата на славата на UFC и идва след голяма победа над Джонатан Мартинес, която записа в началото на месеца.

Сега Алдо преговаря с UFC за нов договор. Наскоро той реши да говори за загубите и призна, че те са част от играта и всеки боец трябва да може да ги приема:

„Знаете ли, не е толкова важно от кого губиш. Може да е Макгрегър или може да е някой друг. Загубата е част от играта и винаги съм разбирал, че моята цел е да бъда шампион, независимо какво се случва. Да стана шампион на UFC е това, към което се стремях и работих, така че можеше да има и поражения по пътя.

Когато става въпрос за битки с Макс Холоуей или Алекс Волкановски, тогава може да дойдат поражения. Но дори когато това се случи, желанието ми да стана шампион оставаше същото. Връщам се във фитнеса и си казвам, че трябва да работя повече, за да постигна целта си.

Можете просто да се провалите, да напуснете спорта и да останете с горчивия вкус на провала. Но ако можете да се върнете, ако останете в играта дълго време и продължите да работите, тогава в крайна сметка ще се насладите на резултатите от работата си и ще станете шампион. Това е, което винаги съм искал. 

След тази загуба от Конър си казах, че трябва да работя все повече и повече, за да стана шампион.,” сподели Алдо.

Това интервю трябва да бъде показано на Джамал Хил, който вече 1 месец не приема загубата от Алекс Перейра.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес