Зареждане

Жозе Алдо влезе в Залата на славата на UFC

Жозе Алдо влезе в Залата на славата на UFC
Публикувано на: Януари 22, 2023 в 05:34 ч
Бразилската ММА легенда Жозе Алдо влезе в Залата на славата на UFC.

Легендарният боец ще бъде въведен на церемония, която ще се проведе по-късно тази година. Новината беше обявена по време на събитието UFC 283, което се провежда в Рио де Жанейро, Бразилия. 36-годишният бразилец беше в залата и гледаше събитието.

"Junior" посрещна новината със сълзи на очите. "Кралят на Рио" е бивш шампион в категория перо на UFC. Той доминираше близо 10 години в категорията и успя да защити титлата си 7 пъти. Алдо има най-много последователни защити на титлата в категорията.

Той загуби златото си през 2015 година, след като Конър Макгрегър го нокаутира за 13 секунди. Шест месеца по-късно Жозе спечели временната титла, но след това допусна загуби от Макс Холоуей. В края на 2019 година той реши да смени категорията и слезе в категория петел.

Алдо се би за титлата в тази дивизия, но загуби от Пьотр Ян. През август 2022 година Жозе допусна загуба от Мераб Двалишвили и се раздели със серия от 3 поредни победи. Това беше и последната му битка, след която той се оттегли от ММА.

Жозе записа 31 победи и 8 загуби в легендарната си кариера. Алдо спря с ММА, но следващия месец се завръща в бойните спортове, за да дебютира в бокса.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес