Зареждане

Живко Стоименов срещу опасен бразилец в ISFA Final Conflict

Живко Стоименов срещу опасен бразилец в ISFA Final Conflict
Публикувано на: Август 13, 2019 в 10:42 ч
Българският боен атлет Живко Стоименов продължава да търси предизвикателствата на ринга. Той потвърди за MMA.BG следващата си битка - на 16-ти ноември.

Тогава в град Перник ще се проведе ММА състезанието ISFA: Final Conflict, което ще включва много равностойни и атрактивни битки между български и чуждестранни състезатели.

Вижте също: Здрави битки в ISFA: Final Conflict през ноември в Перник

В него Живко ще се изправи срещу бразилецът Клейтън Асункао - добре познато име в жиу-житцу и граплинг средите. Клейтън е черен колан по бразилско жиу-житцу и многократен медалист в редица състезания на IBJJF провеждани в Бразилия и по света. За разлика от много други черни колани по жиу-житцу, бразилецът има и солидни умения в стойка и в момента води тренировки по кикбокс в "Black Belt Academy", а в професионалния ММА има 6 битки, от които и 6-те приключват с победа.
 

"Клейтън е изключително комплексен боец във всеки един аспект от играта," сподели Живко впечатленията си за предстоящия опонент. "Фактът, че е бразилец и е черен колан, говори достатъчно. Аз обаче смятам да го победя. Мисля, че съм по силния физически боец, а и се пазя много добре от събмишъни. Мисля, че с правилна стратегия ще стигнем до победата и ще приключа годината подобаващо."

Преди да приеме битката с бразилеца, Живко предизвика публично друг опитен ММА боец - Радослав Карашев, но двубоят им явно няма да бъде част от ISFA: Final Conflict.

Вижте също: Вражда с предистория: Живко Стоименов предизвика Радо Карашев

Годината е изключително силна за българина, който записа 4 професионални ММА битки, взе сребърен медал в турнира по граплинг ADCC Bulgarian open и подписа нов договор с чуждестранен мениджър.

"Тази година претърпях огромно израстване като боец. Подобрих си играта навсякъде, не спирайки да полагам къртовски труд всеки ден в залата с моите  треньори Ангел Караиванов и Антон Петров. Честото ми участие в галaвечери тук и в чужбина, ми дава постоянен опит и израстване.
 
 
И макар, че сме в разгара на лятото, Живко започва безкомпромисна подготовка за събитието.

"Започвам лагера за този мач веднага! Няма време за губене. В момента имам още един планиран мач за Сърбия, но ще видим как ще се стекат обстоятелствата.

Приканвам всички фенове, приятели и познати да дойдат на 16ти ноември на гала вечерта ISFA "Final Conflict" в Перник и да подкрепят мен и другите бойци!"

Събитието обещава доста интересни сблъсъци, като главната среща на вечерта ще бъде битката между Камен Георгиев и Петър Петров.

Вижте също: Кой е царят на джунглата: младия тигър или стария лъв?
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес