Зареждане

Живко Стоименов: Готов съм да зарадвам феновете със зрелищна победа на 16-ти ноември

Живко Стоименов: Готов съм да зарадвам феновете със зрелищна победа на 16-ти ноември
Публикувано на: Ноември 4, 2019 в 10:13 ч
Българският ММА боен атлет Живко Стоименов ще запише поредното си участие в професионална галавечер на 16-ти ноември. Той ще влезе в клетката на турнира ISFA Final Conflict в Перник.

Това ще бъде рекордния шести двубой само за тази година за младия българин, който преди едва две седмици приключи с петата си битка за годината, завършила с брутален нокаут още в първия рунд.

Следващият противник на Живко е бразилецът Клейтън Асункао, който има безупречната статистика от 6 победи и нито една загуба.

Опасен противник, за който Живко се готви в момента усилено.

"Подготовката минава доста добре до момента. През този тренировъчен лагер наблегнах много на издръжливостта и това как да разпределям силите си в един спаринг, както и планирам да направя в самия мач.

За тази среща ми помагат главно Владислав Кънчев и от скоро започнах да правя спаринги с Калоян Колев и съм им благодарен за подкрепата, тъй като в България няма много спаринг партниори. Благодаря също на моите треньори Ангел Караиванов и Антон Петров."
 

Безспорно при подготовката за толкова опасен противник Живко набляга на тренировки със сериозни съотборници, тъй като Асункао не е случаен боец. Бразилецът  добре познато име в жиу-житцу и граплинг средите. Клейтън е черен колан по бразилско жиу-житцу и многократен медалист в редица състезания на IBJJF провеждани в Бразилия и по света. За разлика от много други черни колани по жиу-житцу, бразилецът има и солидни умения в стойка и в момента води тренировки по кикбокс в "Black Belt Academy", а в професионалния ММА има 6 битки, от които и 6-те приключват с победа.

"Остана още една седмица тежки тренировки, след което предстои свалянето на килограмите и влизане в категория до 77кг. Разучили сме добре опнентa ми - Clayton Assuncao, който е бразилец черен колан по BJJ и непобеден до момента. Смятам че с правилна стратегия ще стигнем до победата.

Обещавам на феновете отново атрактивен нокаут или събмишън и ги приканвам да дойдат и да отразят едно събитие, в което ще има само равностойни и силни срещи, защото хората това искат да гледат."

Живко сподели за MMA.BG, че при победа над бразилеца е готов да съобщи доста интересни новини за неговата професионална кариера, за което стискаме палци и очакваме битката му в Перник.
  
Събитието ISFA: Final Conflict обещава доста интересни сблъсъци, като главната среща на вечерта ще бъде битката между Камен Георгиев и Петър Петров. То ще се проведе на 16-ти ноември в Перник. Местния боец Стефан Мленов ще се изправи срещу шампион по бокс от Събрия, Никола Йованович. Ще има и два женски мача.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес