Зареждане

Жакаре Соуса все още мечтае за титлата в UFC

Жакаре Соуса все още мечтае за титлата в UFC
Публикувано на: Януари 3, 2020 в 00:00 ч
Жакаре Соуса дълги години преследва златото в средна категория на UFC, но не успява да го стигне. 40-годишния бразилец се присъедини към UFC през 2013 година и успя да запише 5 поредни победи, но не получи шанс за титлата. Той загуби спорно с раздвоено решение от Йоел Ромеро и загуби серията. Последваха две нови победи с приключване, но и те не бяха достатъчни, за да получи шанс.

Соуса загуби от Робърт Уитакър с нокаут и след това няколко месеца трябваше да лекува контузия, която беше близо до това да го пенсионира. В началото на 2018 година той се завърна и победи с нокаут Дерек Брънсън, а след това през май загуби от Келвин Гастелъм с раздвоено решение и така отново се сбогува с шанс за пояса.

Бразилеца печели само 1 от последните си 4 срещи и в своята последна битка направи дебют в полутежка категория. Жакаре загуби с решение от Ян Блахович в родната си Бразилия и реши да се върне в средна категория. Алигатора ще се бие срещу Юрая Хол през април, а неговия треньор Жосуе Дистак споделя, че все още мечтаят за златото в UFC:


Жакаре ще продължи да се бие в двете категории. Той ще прави специални битки в полутежка категория, а в средната ще преследва титлата. Все още мечтаем за пояса в UFC. Жакара мечтае за титлата и е трудно да спреш човек, който има мечти. Целта ни е да се бием и в двете категории. 

Ще приемаме вълнуващите битки. Той се би добре срещу боец, който нокаутираше всички. Загубихме с раздвоено решение от Блахович, но мисля, че победата беше наша. Жакаре беше по-агресивен. Няма съмнение, че той победи. 

Юрая е страхотна битка за Жакаре. Той е корав боец, но ние не сме имали лесни битки в UFC. Соуса винаги се бие с най-коравите. Битката е важна за нас и искаме да започнем добре 2020 година. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес