Зареждане

Ян Шаонян се справи с Макензи Дърн в Лас Вегас

Ян Шаонян се справи с Макензи Дърн в Лас Вегас
Публикувано на: Октомври 2, 2022 в 06:55 ч
Ян Шаонян знаеше, че е по-добър страйкър от Макензи Дърн. Китайката обаче трябваше да преживее някои наистина страшни моменти на земята, за да си осигури победа със съдийско решение на мнозинство в главната битка на UFC Vegas 61. Двете се биха в категория сламка в института на UFC в Лас Вегас.

33-годишната Шаонян спечели всяка размяна с Дърн на крака, което й позволи да натрупа много точки в картите на съдиите. Тя също трябваше да издържи много време на земята с Дърн, особено в кръгове 2 и 5, където изглеждаше, че Ян може да бъде хваната в събмишън от многократния шампион по бразилско жиу-джицу. 

По време на всяка схватка в граплинга, Ян оцеляваше, а след това наказваше Дърн в стойка. Когато битката приключи, съдиите отсъдиха в полза на китайката с решение на мнозинството - 48-47, 48-47 и 47-47. 

„Знам, че нейното джиу-джицу е невероятно. Тя е с черен колан, аз съм с бял колан, но знам какво трябваше да очаквам в тази битка. Тренирах толкова здраво, четири пъти, пет пъти на ден за граплинг в този лагер. 

Знаех, че мога да се справя. Мога да го направя.Не съм тренирала много удари, защото знаех, че ако битката е в стойка, мога да я спечеля независимо от всичко.“, каза Ян. 

Показвайки бързи крошета и сила в ударите си, Ян бързо установи доминацията си в стойка, докато държеше Дърн на разстояние. Така тя успяваше да неутрализира смъртоносната игра на опонента си със събмишън. Ян също вкарваше неприятен страничен ритник, който атакуваше водещия крак на Дърн.

С течение на времето увереността на Ян растеше, тъй като тя продължаваше да се справя с опитите на Дърн за граплинг, след което я наказваше на крака. Ян постоянно вкарваше най-добрите си удари, докато Дърн просто опитваше да отвръща, но не впечатляваше. 

В последния рунд Макензи даде всичко от себе си, за да постигне събмишън, но не успя. Така китайката се поздрави с победата и спря серия от 2 поредни загуби. Дърн от своя страна се върна към пораженията и инкасира 3-тата си загуба в UFC..










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес