Зареждане

Whittaker вярва, че провалът на Romero да го надвие трябва да е обезкуражаващ за всички в дивизията

Whittaker вярва, че провалът на Romero да го надвие трябва да е обезкуражаващ за всички в дивизията
Публикувано на: Юли 19, 2018 в 08:31 ч
Yoel Romero без съмнение е един от най-страшните бойци в ММА, като сее разруха навсякъде, където мине - той има брутални победи с нокаут срещу Luke Rockhold, Chris Weidman, Lyoto Machida и пр.

Но когато стане въпрос за настоящия шампион Robert Whittaker, Romero просто не успява да се справи с него - вече два пъти, като последният беше на UFC 225.

Според Robert, това трябва да действа доста обезкуражаващо на всички в дивизията, които очакват, че ще му отнемат титлата.

"Мисля, че Romero ме промени като боец след двете ни срещи. Бяха тежки битки. Той е труден опонент. Определено бях подложен на изпитание. Ако не друго обаче, вярвам, че тези два двубоя трябва да действат обезкуражаващо на останалите в дивизията. Никой не може да ме отстрани."

На Whittaker му предстои защите срещу Kelvin Gastelum. И въпреки че Robert уважава неговите способности, те навярно няма да бъдат достатъчни, за да се справи Kelvin с шампиона, който не е претърпявал загуба вече 4 години.

В крайна сметка, няма нищо, в което Kelvin да е по-добър от 'The Reaper'.

"Добър атлет е. Удря изключително здраво. Бърз е, млад е и има хъс. Работата е там, че съм по-добър от него във всяко отношение. Очаквам с нетърпение срещата им, за да противопоставим силите си и да видим какво ще излезе като резултат."

Whittaker и Gastelum към момента снимат последния сезон на The Ultimate Fighter, който ще представя дами в категория перо и мъже в тежка категория. Що се отнася до битката им за титлата, навярно няма да се състои преди началото на следващата година, тъй като Whittaker първо трябва да изчака да му се възстановят ръцете преди отново да ги натовари в Октагона.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес