Зареждане

Всички се присмиваха на Франсис Нгану, но той постигна своето

Всички се присмиваха на Франсис Нгану, но той постигна своето
Публикувано на: Юли 19, 2024 в 18:00 ч
Миналата пролет бившият шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану най-накрая намери нов дом и подписа договор с PFL. Имаше много разговори за това защо боецът реши да напусне най-добрата промоция в света и основната причина, разбира се, беше финансов проблем.

Самият Нгану постоянно твърди, че иска да постигне по-добри условия не само за себе си, но и за другите бойци. И PFL, както беше съобщено, се съгласи с това и в допълнение даде на Франсис място в консултативния съвет на бойците на лигата и го направи ръководител на все още нестартиралия проект на PFL Africa.

Звучеше много хубаво, но не съвсем правдоподобно, тъй като африканският проект беше само в процес на разработка и мнозина просто се подиграваха на Нгану. Измина повече от година и Нгану има отговор на хейтърите. PFL Africa официално стартира и ще започне пълноценна работа през второто тримесечие на 2025 година. 

Изпълнителният директор на PFL Питър Мъри отбеляза, че лигата навлиза на пазар, който не е бил напълно проучен от дълго време

„Африка е дом на някои от най-великите бойци, включително Франсис Нгану. PFL Africa се ангажира да предоставя на феновете първокласно съдържание, като същевременно изгражда глобално присъствие на пазар, който остава недостатъчно обслужван твърде дълго. Заедно с нашите партньори очакваме с нетърпение да отворим PFL Africa следващата година.“

Нгану, разбира се, също не скри радостта си:

„Развълнуван съм. За мен е чест да служа като председател на PFL Africa, лига, която ще формира самата основа на африканския MMA. Както вече видяхме, Африка разполага с огромно количество таланти, които просто чакат шанса да покажат уменията си на световно ниво. Много съм горд, че се завръщам в родината си и нося страхотно съдържание в регион с толкова страстна и разнообразна база от фенове.“

Трябва да се каже, че PFL наистина се развива активно във всички посоки. В допълнение към основния турнир, те вече имат PFL Europe и PFL MENA (арабска част с арабски бойци). Тоест, работата се извършва по такъв начин, че да се увеличи максимално покритието и да не се пропуснат талантливи бойци.

В това отношение PFL успя да направи това, което UFC не успя. През последните четири години Дейна Уайт непрекъснато говори за факта, че иска турнир в Африка, и освен това той твърди, че те ще могат да направят това преди всеки друг.

Новината за подписването на Нгану с PFL дойде като гръм от ясно небе. Много фенове, бойци и анализатори се подиграваха на камерунеца. Нгану обаче продължи да работи и постигна мечтите си. Той дебютира в бокса, където записа две загуби, но изкара 30 милиона долара. Сега Франсис е шеф в PFL Африка и така ще има осигурена работа дори и след края на кариерата си.

Нгану рискува всичко, но това е нещото, което трябва да направиш, за да постигнеш успех. Франсис не се страхуваше от риска и сега бере плодовете на своя труд. Малцина са бойците, които могат да се похвалят с такъв успех. Бившата звезда на UFC доказа, че най-добре се смее този, който се смее последен.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес