Зареждане

Волкановски преби Макс Холоуей в Лас Вегас

Волкановски преби Макс Холоуей в Лас Вегас
Публикувано на: Юли 3, 2022 в 07:24 ч
Александър Волкановски най-накрая доказа, че е по-добър от Макс Холоуей.

Двамата най-добри в категория перо премериха сили в подглавната битка на UFC 276, което се провежда в Лас Вегас. Александър заложи титлата в категорията, както и дългата си серия от победи. Той вече имаше 2 победи над Холоуей, но срещите им бяха равностойни. Този път нямаше нищо такова.

В първия рунд Макс започна да пресира и да вкарва лоу кикове. Волкановски стоеше на дистанция. Макс вкара комбинация, а Волкановски джаб. Лоу кикове от Макс и размяна на удари в тялото. Оувърхенд от шампиона. Макс опитва хай кик, а Волкановски вкарва десни крошета. Размяна на лоу кикове. Макс опитва удар с лакът със завъртане в края на рунда, но не намира целта. Рунд за шампиона.

Във втория рунд Алекс започва с оувърхенд, а Макс отговаря с лоу кик. Джабове от шампиона и нов оувърхенд. Двамата влизат в клинч до мрежата, след което Алекс вкарва лакът. Дясно кроше от Волкановски отваря голяма аркада над окото на Холоуей. Размяна на лоу кикове. Волкановски продължава да бъде по-активен и да има по-добрите положения. Той е по-бърз от Холоуей, който не може да влезе в ритъм.

В третия рунд Макс опитва да пресира, но е далеч от най-добрите си представяния. В този рунд шампиона продължи да доминира и да вкарва по-тежките и точни крошета. Лицето на Холоуей е в кръв заради аркадата, която не спира да кърви. Просто Алекс е една крачка пред Холоуей, който не прилича на себе си.

В последните два шампионски рунда доминацията на Волкановски продължи. Той вкарваше светкавичните си удари. От аркадата на Холоеуй не спираше да тече кръв, а другото му око беше почти затворено. Александър се представи на много високо ниво, а Холоуей никога не е изглеждал толкова зле в октагона. Макс заслужава уважение, че се би до края, но не показа с нищо, че е дошъл, за да търси победата.

Битката стигна до съдийското решение, което беше единодушно за Волкановски - (50–45, 50–45, 50–45). С тази победа Алекс слага край на тази трилогия, в която спечели и 3-те битки. Този път той не остави съмнение, че е по-добър от Холоуей. Алекс вече има 22 поредни победи и 4 защити на титлата. Холоуей от своя страна губи серия от 2 поредни победи и губи 3 пъти от Волкановски в последните си 5 битки за UFC.

В интервюто след битката Волкановски отново сподели, че иска да стане двоен шампион. Той се закани, че ще е активен и в двете категории, ако спечели златото и в лека категория.














Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес