Зареждане

Волкановски: Понякога хората са толкова корави, че това им вреди

Волкановски: Понякога хората са толкова корави, че това им вреди
Публикувано на: Април 13, 2022 в 10:00 ч
Александър Волкановски смята, че двубоят му с Чан Сунг Юнг в UFC 273 е можело да бъде спрян по-рано.

Волкановски успешно защити титлата си в катеогрия перо, спирайки Юнг в четвъртия рунд с технически нокаут в едно от най-доминиращите представяния в кариерата си. "The Great" нанесе поражения на "The Korean Zombie" на няколко пъти, но финалните удари в началото на четвъртия рунд принудиха реферът Хърб Дийн да спре срещата.

33-годишният шампион сподели, че се радва на победата, но не му е било приятно, че е отнело толкова време да се стигне до нея.

"Очевидно се радвам за победата. Исках да се случи малко по-рано обаче. Юнг е много корав. Изяде силни удари. Наистина прякора му приляга. Ръцете ме боляха от ударите по него. Въпреки целия адреналин си спомням, че когато го удрях, ръцете ме боляха. Бяха доста чисти удари. Той само се замая и отново тръгваше към мен.

Може би го зашеметих около шест пъти или повече. В крайна сметка се радвам, че Хърб спря срещата, защото мисля че му беше повече от достатъчно. Юнг сам знаеше, че вече е победен. Беше редно битката да бъде спряна и той да се прибере при семейството си здрав."


Волкановски сподели, че е знаел, че битката е приключила още в третия рунд, когато свали Юнг с брутална комбинация. Австралиецът се опита да приключи всичко именно тогава, но времето изтече и това спаси опонента му.

"В третия рунд исках да приключа всичко. Бях много близко, може би секунди. Но той е много корав. Но в почивката той седеше на земята. Вече беше приключил. Беше победен. Въпреки това той стана и влезе отново в битка.

Няколко пъти казах на рефера, че е редно да спре битката. Но той явно реши да му даде още малко шанс, но след като изяде още удари, вече беше очевидно.

Понякога хората са толкова корави, че това е вредно за тях. Не е нужно да поемат излишни поражения, когато се вижда, че вече са приключили."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес