Зареждане

Volkan Oezdemir развълнуван за срещата с Shogun Rua

Volkan Oezdemir развълнуван за срещата с Shogun Rua
Публикувано на: Март 27, 2018 в 09:12 ч

Откакто се присъедини към в UFC през 2017-та, Volkan Oezdemir се развива с изключително бързи темпове.

След спечелването на три поредни срещи в рамките на шест месеца (2 от които с нокаут за общо време от 70 секунди), "No Time" си заслужи битка за титлата срещу Daniel Cormier, която обаче загуби - това се случи в UFC 220 на 20-ти януари.

Сега му предстои още един важен момент - в предстоящото UFC Fight Night 129 на 19-ти май той ще се изправи срещу един от идолите си - Mauricio Rua.

Събитието ще се излъчва по спортния канал Mtel Sport 2, където може да следите на живо всички издания на UFC.


"Бях много щастлив. Откакто подписах с UFC, мениджърът ми все ме питаше с кого искам да се бие. Единственият, когото посочвах беше "Shogun". Израснах, гледайки срещите му. Следях PRIDE и той беше един от любимите ми бойци."

"Определено е някой, срещу когото бих се изправил. Невероятно е да можеш да излезеш срещу някого, на когото си се възхищавал. Той имаше и най-дълга серия от победи в дивизията, а и е близо до битка за титлата, така че има смисъл."

Rua напоследък се завръща в играта - той печели 3 поредни срещи, като в класацията вече е на 7-мо място. Въпреки възрастта, бразилецът все пак представлява опасност за Volkan, който е 8 години по-млад от Rua и осъзнава предизвикателството.

"Shogun си е Shogun. Биткаджия си е. Участвал е във войни, не го е страх от нищо, така че е доста опасен боец. Тренирал е муайтай, има хъс, издръжлив е и влиза в клетката, за да се бие. Точно такава среща искам."

Volkan обикновено предрича доста интересни завършеци на своите срещи, но този път реши да си ги спести. Освен от уважение към "Shogun", той споделя, че това била и новата му нагласа към двубоите - имал намерение да бъде по-търпелив и да използва целия си арсенал от възможности, не само да поваля с един удар.

Разбира се, Volkan все пак не би имал нищо против да приключи бързо срещата с "Shogun", като нокаутът все пак си остава главна и очаквана цел.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес