Зареждане

Volkan Oezdemir очаква двубой с Alexander Gustafsson

Volkan Oezdemir очаква двубой с Alexander Gustafsson
Публикувано на: Март 6, 2018 в 12:08 ч

Volkan Oezdemir не си губи времето и набързо си заслужи битка за титлата през 2017-та. Само за една година той успя да надвие трима бойци от топ 10, като го направи за по-малко от 20 минути.

След като си спечели среща за титлата в UFC 220, Oezdemir даде всичко от себе си срещу шампиона в полутежка категория Daniel Cormier, но не успя да му отнеме шампионската позиция.

Oezdemir загуби чрез събмишън във втория рунд от първата му среща за титлата, но изглежда е готов отново да се изкачи до върха, съдейки по думите му от наскорошно интервю:

"Ако можех да избирам, бих посочил Alexander Gustafsson. Отдавна искам да се бия с него, но все не се получава. Той е номер 1, така че това би била интересна среща."

Говореше се наскоро дори, че Oezdemir ще се бие с бившия претендент за титлата Glover Teixeira в следващото си участие в UFC 224, но все още нищо такова не е обявено.

Срещата между Oezdemir и Gustafsson би определила най-добрият европеец в дивизията им.

Що се отнася до Gustafsson, той щеше да се бие за титлата, ако Cormier не се беше решил да се пробва срещу шампиона в тежка категория Stipe Miocic. Вместо това обаче изглежда шведът ще се опита да отбележи трета поредна победа преди да влезе в за трети път в битка за титлата.

Самият Gustafsson демонстрира интерес да се изправи срещу бившия UFC и Strikeforce шампион Luke Rockhold. Той също спомена, че е възможно да се прехвърли и в тежка категория, тъй като съотборниците му Jimi Manuwa и Ilir Latifi продължавали да жънат успехи в категорията им.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес