Зареждане

Vicente Luque победи Mike Perry в здрава битка

Vicente Luque победи Mike Perry в здрава битка
Публикувано на: Август 11, 2019 в 05:38 ч
Vicente Luque и Mike Perry споделиха клетката в подглавната битка на събитието UFC on ESPN+ 14, което се провежда в Уругвай. Феновете очакваха здрава битка от двамата в полусредна категория и бойците не ни разочароваха. В началото на битката Perry беше по-активен от двамата и вкарваше тежки удари на Luque, който играеше търпеливо. Luque реши да се задейства и започна да вкарва джабове и ритници на Perry, който не му оставаше длъжен. Двамата се разкатаха от джабове и ритници в първия рунд, който беше доста оспорван и труден за отсъждане.

Във втория рунд Luque отново започна с ритници, а Perry отвърна с десен, но получи такъв от бразилеца. Двамата влизат в клинч, където разменят колена. Тежки размени на удари от двамата, като никой от тях не е готов да отстъпи. Perry вкарва десен в тялото, но получава серия от леви крошета. Бруталните размени на удари продължиха до края на рунда, като в него леко предимство имаше бразилеца.

В третия рунд Luque не изневери на своята стратегия и пак даде начало с ритници. Perry му вкарва джаб, но изяжда ритник. Perry вкарва коляно, а след него опитва и ритник, но пропуска и бразилеца вкарва ритник от своя страна. Perry продължава да разчита на джабове, а бразилеца на ритници. Двамата влизат в клинч, а феновете започват да ги освиркват, защото искат да гледат война в стойка.

Perry показва среден пръст на публиката, а рефера ги разделя. Luque вкарва коляно и битката се мести на земя, където бразилеца прилага гилотина, а от натиска кръвта не спира да тече от аркадите на Perry. Всичко е в кръв, което помага на Perry и успява да се измъкне от този опит за събмишън и да вкара няколко удари преди края на срещата.

Битката стига до съдийско решение, което е раздвоено в полза на Luque - (28-29, 29-28, 29-28). С тази победа Luque навлиза в серия от 6 поредни победи и предизвика Stephen Thompson за битка в края на годината. Perry от своя страна е с брутално счупване на носа и губи за първи път тази година, след като по-рано победи Alex Oliveira. Едва ли има съмнение, че това ще бъде битката не вечерта, която ще донесе и на двамата по $50 000 бонус.


0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес