Зареждане

Валентинов: Тази битка няма смисъл за мен, но ще я приема при подходящите условия

Валентинов: Тази битка няма смисъл за мен, но ще я приема при подходящите условия
Публикувано на: Януари 18, 2024 в 18:27 ч
След като старозагорският боец Митко Илиев отправи предизвикателство към Георги Валентинов днес, започнаха много спекули за това дали и как ще се състои тази среща. Илиев даде да се разбере, че е готов да се изправи срещу много по-оптиния Валентинов заради лична вражда.

Вижте също: 'Ти си следващия!' Митко Илиев предизвика Георги Валентинов на ММА бой

Георги без колебание прие предизвикателството, но нещата при него стоят по малко по-различен начин. Ето и неговата позиция:

"Първо, цялата работа дойде от това, че Митака застана между двама мъже, които спорят - яви се като някакъв защитник.

Второ, той е подписал с моя бивш мениджър, който пък направи име благодарение на мен. За Никола Атанасов говоря. Цялата идея е да се направи един евтин PR. Явно се е оплакал на Никола, че сме се чули по телефона и той го е подсетил да направи такъв евтин PR," сподели Валентинов за MMA.BG.

"За мен такава битка няма никакъв смисъл - аз имам 30 мача, а той има 3. Това е все едно аз да предизвикам Мейуедър или Макгрегър. Малко е смешно. В крайна сметка, ако някой иска да организира тази битка и предложи правилната сума - няма проблем."

Валентинов даде да се разбере, че е готов да излезе срещу Илиев само при подходящи финансови условия, тъй като от гледна точка на кариерата му, двубой с Илиев не носи никакви дивиденти за спортната му статистика.

"Нека първо се докаже като боец, а после да ме предизвиква. Срещу правилната сума няма никакъв проблем."


Валентинов сподели, че тази година има сериозни планове за спортната си кариера, с които да покаже на хората, които го поставят под съмнение, че високите спортни постижения са негова основна цел.

Георги възнамерява да организира професионална галавечер, на която да предизвика свой стар опонент.

"Изчаквам да видя кога е най-подходящата дата, спрямо другите бойни галавечери у нас, на която да организирам бойна галавечер където ще поканя Боян Коседнар на реванш по правилата на ММА. Тъй като реално и двамата се състезаваме по този правилник."

Валентинов и словенският боец Коседнар се изправиха един срещу друг в двубой по правилата на бокса с голи ръце в дебютното издание на BKFC в Европа през ноември.

Тази битка бе спечелена от Валентинов със съдийско решение, макар че публиката в залата не хареса начина, по който сте стигна до победата.
 

Валентинов дискутира точно какво се е случило по време на срещата в столичната зала "Арена София" през ноември:

"Всички съдии дадоха победата на мен. Трябва да се вземе предвид и че по време на двубоя мислих, че съм счупил ръката си. След като тя изтръпна няколко пъти това много промени настройката ми за битката. Това беше водещата ми ръка. По инерция от там един или два пъти съм направил тейкдаун - все пак имам 30 мача, в които залагам на сходна стратегия - да скъсявам дистанция и да преминавам към борба инстинктивно.

Коседнар се хвана като удавник за сламка за това нещо и предположи, че така ще може да спечели със служебна победа и започна при всяко мое докосване или влизане в клинч да ляга сам на земята. Реферът на ринга много добре видя това."

По всичко изглежда развитието на бойната кариера на 30-годишният Валентинов е отново на дневен ред. С оглед отправеното предизвикателство ММА боецът очаква финансово предложение, което си заслужава да излезе срещу Илиев, ако ли не - целта му е участие на профи гала, където да затвърди победата си над Боян Коседнар, този път по правилата на ММА.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес