Зареждане

Вадим Немков защити титлата с победа над Кори Андерсън

Вадим Немков защити титлата с победа над Кори Андерсън
Публикувано на: Ноември 19, 2022 в 07:25 ч
Вадим Немков защити титлата си в полутежка категория и грабна чек за 1 милион долара.

Руската ММА звезда се изправи срещу Кори Андерсън. Двамата се биха в главната битка на събитието Bellator 288, което се проведе в Чикаго, САЩ.

Този път нещата бяха много по-различни от това, което видяхме в първата им битка. В средата на април двамата направиха първата си битка, в която Кори водеше по точки. Срещата беше обявена за несъстояла се, след като двамата си сблъскаха главите в края на третия рунд.

Вадим спря всички 15 опита на Андерсън за събаряне и грабна победата с решение - (48–47, 49–46, 49–46). Кори търсеше събаряния, но Вадим му вкарваше лоу кикове и контролираше много добре дистанцията. В първия рунд Немков прати Андерсън в нокдаун след хай кик със завъртане.

Битката им беше далеч от атрактивна, което караше феновете да освиркват. Вадим обаче си свърши работата, благодарение на защитата си от събаряния. Това обезкуражи Андерсон и отне неговата увереност. Вадим точкуваше със своите джабове и лоу кикове.

Така след 25 минути Немков запази титлата си и стана милионер. С тази победа той навлезе в серия от 9 поредни победи. Андерсън от своя страна се раздели със серия от 3 поредни победи.

Немков ще се изправи срещу Йоел Ромеро на Bellator 290, което ще се проведе на 4 февруари. Това обяви коментаторът на Bellator Джон Маккарти в клетката след битката на Вадим с Андерсън. 











Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес