Зареждане

В залата на Рахмонов пеят химна на всяка тренировка

В залата на Рахмонов пеят химна на всяка тренировка
Публикувано на: Юли 2, 2022 в 14:00 ч
Шавкат Рахмонов е бързо развиваща се сила в полусредната категория на UFC.

Наскоро той спечели четвъртата си поредна битка в промоцията с приключване, а наскоро проби в топ 10 на дивизията. До 27-годишна възраст Шавкат има 16 битки в професионалния ММА и 16 победи със завършвания.

Никой друг от 600-те бойци в списъка на UFC няма такава поредица от победи. Забележителна особеност на Шавкат е, че по-голямата част от тренировъчния му сезон се провежда у дома, в малката зала Dar Team, където няма нито един друг топ боец, освен самия Рахмонов.

Те имат солиден, енергичен екип със собствени уникални принципи. Например, всички бойци на Dar Team ескортират другар по пътя (летище или гара), когато той отива на битка. След това всички заедно гледат битката му, събрани в залата, и ако за това се налага да стават посред нощ, стават.

Всеки ден преди сутрешна или обедна тренировка екип, ръководен от самия Рахмонов, се подрежда и пее националния химн на Казахстан. Главният треньор на Dar Team Азиз Разиев говори за тази традиция в интервю за Sport-Express.

„Един от принципите на нашия отбор е, че боецът трябва да бъде патриот на страната си. 

Когато стоиш в строй, до теб са 15-20 твои другари и звучи химнът на страната ти - това е много зареждащо за тренировка, мотивиращо. Да, вече е прераснало в наша традиция. Стараем се всяка сутрин, ако сутринта има по-малко хора, го правим на втората тренировка.

Първият при нас беше или Шавкат, или Фанил. Всеки пее със своя глас. Мнозина вземат пример. Сега гледате в социалните мрежи, много отбори, много клубове започват да правят това. Освен възрастни, имаме и деца от шест години, те имат база за ръкопашен бой. 

И тези деца, като ни гледат, също пеят. Имаме едни и същи принципи, тези ценности трябва да се преподават от детството. Синът ми се занимава с ръкопашен бой, пеят химна преди всяка тренировка. Те знаят, че по-възрастните им другари пеят.

Много хора вероятно не знаят този химн, въпреки че е срамно да живееш в собствената си страна и да не знаеш своя химн. И много деца се учат от това. Защото просто да стоиш на опашката и да си отваряш устата не е много естествено и красиво. Това е един от нашите принципи – патриотизмът“.

Ще успее ли Рахмонов да стане шампион в UFC ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес