Зареждане

В Дагестан проверяват ММА залите за потенциални терористи

В Дагестан проверяват ММА залите за потенциални терористи
Публикувано на: Юни 27, 2024 в 20:00 ч
На 23 юни се случи терористична атака в Дагестан.

Вижте още - Боец от залата на Нурмагомедови е един от терористите в Дагестан 

В Махачкала и Дербент няколко въоръжени лица нападнаха православни храмове, синагога и пост на КАТ. Убити са 19 души, от които 15 полицаи и четирима цивилни, включително православен свещеник. Разследващите съобщиха за ликвидирането на петима бойци.

Един от тях е 28-годишният Гаджимурад Кагиров, ММА боец. Според Mash Кагиров е бил ученик в школата на Абдулманап Нурмагомедов и член на клуба ММА Eagles. Това се потвърждава от уебсайта Sherdog, който съхранява записи от повечето официални ММА състезания.

Кагиров е участвал в привличането на нови хора в кръга от съмишленици, който включва синът на ръководителя на Сергокалинския район Магомед Омаров. В залата на Абдулманап Нурмагомедов коментираха информацията за Кагиров така:

„Всички станахме свидетели на терористичен акт, който не остави никого безразличен. От името на залата искаме да кажем, че сме против всякаква агресия и терористични актове. Бихме искали да кажем, че участникът в тези събития беше само на тренировъчен лагер за професионална битка и по искане на съотборник му беше позволено да участва в тренировки в нашата зала.“

Хабиб Нурмагомедов потвърди, че Кагиров е тренирал при тях, но за кратко. Според "Шот" след терористичната атака в Дагестан ще бъдат проверени спортни зали, където се практикуват смесени бойни изкуства, включително тези, в които са тренирани спортисти от Еаgles MMA.

Целта е да се установи дали сред спортистите има радикали или членове на така наречените спящи клетки.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес